Уряд готує посилення карантину в окремих регіонах, серед яких і Вінниччина

Новини Вінниці / Уряд готує посилення карантину в окремих регіонах, серед яких і Вінниччина

У Кабміні готують чергові зміни по карантинним обмеженням. Простіше кажучи, мова йде про посилення карантину і документальному оформленні цих заходів. Про це на ранковій нараді на Банковій заявив глава МОЗ Максим Степанов.

У Кабміні готують чергові зміни по карантинним обмеженням. Простіше кажучи, мова йде про посилення карантину і документальне оформлення відповідних заходів. Про це на ранковій нараді на Банковій заявив глава МОЗ Максим Степанов.

Міністр уточнив, що постанову, що регламентує дотримання карантинних заходів, відкоригують. Суть змін у більш чітких вказівках щодо обставин, при яких та чи інша область може зробити певні обмеження жорсткішими.

«Це потрібно в разі погіршення епідемічної ситуації», - уточнив Степанов.

Зазначимо, що напередодні, в Міністерстві охорони здоров'я акцентували увагу на 10 регіонах, які не готові до послаблення карантину. Там перевищено показник інцидентності (частоти захворюваності, появи нових випадків хвороби, який за розрахунками повинен бути до 12). Йдеться про Київ (16,38), а також Вінницьку (16,64), Волинську (33,55), Житомирську (13,58), Закарпатську (24,73), Івано-Франківську (12,14), Львівську (26,92), Рівненську (25,59), Тернопільську (14,64), Чернівецьку (30,74) і Чернігівську області (13,23). Таким чином, саме в цих регіонах є підстави для посилення обмежень.

Олеся Рудницька

15 червня, 2020