Управління Держпраці у Вінницькій області контролюватиме якість імпортних масок

Новини Вінниці / Управління Держпраці у Вінницькій області контролюватиме якість імпортних масок

Контролювати засоби захисту на Вінниччині буде м. Тож імпортрети, які планують ввозити та продавати продукцію, мають звернутися із відповідною заявою у регіональне відділення у Вінниці. Послуги надаються дистанційно та безоплатно. Також вінничани можуть скаржитись на продукцію, яка не відопвідає загальним вимогам безпеки.

Контролювати засоби захисту на Вінниччині доручили фахівцям управління Держпраці. Тож імпортрети, які планують ввозити та продавати продукцію, мають звернутися із відповідною заявою у регіональне відділення. Послуги надаються дистанційно та безоплатно. Також вінничани можуть скаржитись в цю установу на продукцію, яка не відопвідає загальним вимогам безпеки.

Про це повідомляють офіційні джерела.
«Урядом активізовано роботу щодо введення превентивних, попереджувальних і профілактичних заходів, з метою уникнення можливості проникнення і розповсюдження коронавірусу інфекції СОVID-19 в країні.
Відповідно до Переліку видів продукції, щодо яких органи ринкового нагляду здійснюють державний ринковий нагляд, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26.12.2016 №1069, Держпраці визначено органом державного ринкового нагляду щодо засобів індивідуального захисту», - йдеться в інформації.

Для введення в обіг засобів індивідуального захисту, включених до зазначеного переліку, заявник подає до Держпраці заяву із зазначенням:
-мети ввезення, інформації щодо виробника, назви виробів, код згідно з УКТЗЕД, номера партії або серійного номера,
- обсягу партії, дані щодо призначення виробу та способу дії.
Заява подається дистанційно на електронну адресу (або у інший спосіб) до територіального органу Держпраці за місцем державної реєстрації заявника.
За результатами опрацювання поданих документів, Держпраці видає заявнику повідомлення про введення в обіг окремих засобів індивідуального захисту, стосовно яких не виконані вимоги технічних регламентів, але використання яких необхідне в інтересах охорони здоров’я.
Розгляд документів та видача повідомлення здійснюються на безоплатній основі.
У відомстві повідомляють, що шаблон заяви розміщено у розділі Державний нагляд (Ринковий нагляд).
Електронна пошта: [email protected] 
Адреса для повідомлень про продукцію, що не відповідає загальній вимозі щодо безпечності продукції [email protected] 
(0432) 67-29-80 Телефон (факс) приймальня

Марина Карабай

3 квітня, 2020