Управляюча компанія на Вінниччині працює "під грифом цілком таємно"

Новини Вінниці / Управляюча компанія на Вінниччині працює "під грифом цілком таємно"

На Вінниччині управляюча компанія «збирає» кошти за ненадані послуги відповідно до «таємної» угоди. Мешканці з багатоповерхівки з міста Козятин, що у Вінницькій області, спробували відмовитись від таких послуг, але навіть не змогли з‘ясувати є договір, чи ні.

На Вінниччині управляюча компанія «збирає» кошти за ненадані послуги відповідно до «таємної» угоди. Мешканці з багатоповерхівки у місті Козятин, що у Вінницькій області, спробували відмовитись від таких послуг, але навіть не змогли з‘ясувати є договір чи ні.

Про це повідомляє місцеве видання kazatin.com.

«Нам стало відомо, що наш будинок передано на обслуговування управляючій компанії, а вона у свою чергу нараховує нам оплату за прибудинкову територію.

На даний час комунальні служб, ні в під’їздах будинку, ні біля будинків ніяку роботу не ведуть. Згідно з пунктом 3 статті 20 Закону України «Про житлово-комунальні послуги», споживач повинен укласти договір із виконавцем, який має його заздалегідь підготувати на підставі типового договору пункту 3 статті 20 «Про житлово-комунальне підприємство. Договір між комунальним підприємством та мешканцями нашого будинку не укладено.

Тож мешканці будинку не мають зобов’язань перед підприємством, яке вважає себе постачальником послуг», - йдется у скарзі мешканців багатоповерхівки.

Журналісти, зі скаргою до яких прийшли мешканці будинку, звернулись до головного інженера управляючої компанії. Той «спрямував» їх до юриста управляючої компанії, щоб мешканці підписали угоду.

Зазначимо, що законодавством передбачено, що мешканці можуть обирати управляючу компаіню. Ліквідація ЖЕКів, як монополістів на ринку надання комунальних послуг, була обумовлена і цією ситуацією.

Натомість звільнитись від пут «комунального рабства» козятинчанам буде складно. Керівник управляючої компанії, яка виставляє рахунки «за послуги», вказує, що їх потрібно оплатити, а на питання не відповідає. Каже, що відповіді потрібно шукати в пресцентрі Козятинської міської ради.

Марина Карабай

6 березня, 2020