Унаслідок обстрілу ТЦ і приватного сектору Харкова загинуло 4 містян, поранено 31 людину

Новини Вінниці / Унаслідок обстрілу ТЦ і приватного сектору Харкова загинуло 4 містян, поранено 31 людину

Вночі та ранком 11 липня ворог обстріляв Київський, Салтівський та Основ'янський райони Харкова. Пошкоджено торговельний центр, а також будинки, приміщення та особисті автівки. У місцях обстрілів правоохоронці виявили та вилучили фрагменти снарядів РСЗВ «Ураган».

Про це повідомив заступник начальника ГУ Нацполіції в Харківській області - начальник слідчого управління Сергій Болвінов.

«Наразі відомо про чотирьох загиблих та 31 пораненого - з них (поранених - ІФ) двоє дітей. Двоє загиблих - батько та 17-річний син, які перебували в автомобілі під час обстрілу. Пряме влучання. Вони їхали за довідкою для хлопця, для вступу до ВНЗ. Від автомобіля та людей майже нічого не залишилося», - написав Болвінов на своїй сторінці у Facebook.

Він повідомив, що серед поранених є і співробітник поліції: він потрапив під обстріл, коли їхав до науково-дослідного криміналістичного центру.

«Я, як і усі українці, переповнений ненависті до війни та рашистів, які щодня обстрілюють наше місто, вбивають наших жителів, і при цьому цинічно повідомляють про «вбитих націоналістів». Окупанти і терористи заслуговують на покарання. Колективна відповідальність рашистів невідворотна», - зазначив Болвінов.

За словами голови Харківської ОВА Олега Синєгубова, під вогнем росіян знову опинилися виключно цивільні споруди - торговельний центр та будинки мирних харків'ян.

«Декілька снарядів влучили просто у двори приватних осель. Також зруйновані гаражі, автомобілі, спалахнуло кілька пожеж», - констатував Синєгубов.

Також минулої ночі ворог запустив із російського Бєлгорода в бік України близько 15-ти крилатих ракет, три з них влучили по об'єктах у Харкові.

Про це повідомив в ефірі національного марафону новин очільник області.

«Звичайно, десь спрацювала наша протиповітряна оборона, десь крилаті ракети летіли в іншому напрямку (не на Харківщину -ред.). У випадку з РСЗВ ситуація гірша – збити їх наразі вкрай важко, фактично неможливо», – зазначив Синєгубов.

Він наголосив, що російські війська не полишають тактику терору мирного населення, завдаючи ударів по цивільній інфраструктурі.

Голова ОВА нагадав, що у випадку з крилатими ракетами в місті, як і цієї ночі, спрацювала повітряна тривога, попередити про обстріли з реактивних систем залпового вогню неможливо.

Зазначимо, вночі загарбники завдали 3 ракетами, через що у Слобідському районі зруйновано школу та один під'їзд 6-поверхового житлового будинку, в якому рятувальники витягли з-під завалів пенсіонерку; в Основ'янському районі ракета влучила в землю недалеко від складських приміщень, у яких вибуховою хвилею вибито вікна.

Олег Верлан

11 липня, 2022