Українських військових побачили на вулицях Херсону

Новини Вінниці / Українських військових побачили на вулицях Херсону

Після заяви міністра оборони Шойгу про відступ з правового берегу Дніпра та Херсону саме російські окупанти настільки перелякались, що відступ складно назвати «централізованим». В обласному центрі містяни фіксують не поодинокі випадки, коли загарбники переодягаються у цивільний одяг. Також, у Херсоні вже бачать і українських військових, про що містяни вказують у повідомленнях.

Спробуємо максимально акумулювати інформацію, яка надходить через соцмережі. Отже, на схід від Киселівки українські військові продовжують звільнення населених пунктів, підійшовши у притул до відомої Чорнобаївки. Тобто до околиць Херсону.

Наразі відомо про звільнення таких населених пунктів - Чайкине, Клапая, Львівські Отруби, Високе, Білозерка, Калинівка.

Деморалізація росіян дається взнаки. Якщо у села не зайшли ЗСУ, місцеві мешканці самі знімають залишки російських плакатів та будь-що, що нагадує про окупантів.

Натомість, далеко не всі росіяни хочуть дістатися лівого берега Дніпра, розуміючи, що звідти їх командування відправить у чергове «пекло». У Херсоні бачать, як росіяни переодягаються у цивільний одяг, аби уникнути покарання за вторгнення при звільненні міста.

Численні повідомлення херсонців вказують на те, що окремі частини українських військових вже перебувають в обласному центрі – з військовою технікою та прапорами. 

Не дивлячись на ситуацію прессекретар Путіна Пєсков сказав, що Херсонщина залишається «суб’єктом РФ», адже «статус закріплено», а втечу він не вважає принизливою.

На головному фото - передмістя Херсону

Олег Верлан

11 листопада, 2022