Український спецназ координував БПЛА, які летіли на російські аеродроми - NYT

Новини Вінниці / Український спецназ координував БПЛА, які летіли на російські аеродроми - NYT

Існує декілька гіпотез, звідки 5-6 грудня російські летовища атакують безпілотники. Українські військові не коментують «бавовну» на ворожих аеродромах, а росіяни запевняють, що БПЛА «Стриж» було запущено з території України. В американські ЗМІ просочились деталі «операції».

Як пише The New York Times, один із ударів нібито було завдано за допомогою українського спецназу.

Видання з посиланням на Міноборони РФ та високопоставленого українського чиновника зазначає, що дрони запустили з території України, і щонайменше одного з ударів було завдано за допомогою спецпідрозділів поблизу бази, які допомагали наводити БПЛА на ціль.

«Удари сигналізували про нову готовність Києва вести бій із базами в тилу Росії, підвищуючи ставки у війні, і вперше продемонстрували здатність України атакувати на такій великій відстані», - йдеться у матеріалі NYT.

Варто зазначити, що українська сторона не підтверджує своєї причетності до вибухів на російських стратегічних аеродромах – «Енгельс» у Саратовській області та «Дягілєво» поблизу Рязані 5 грудня, а також у Курську сьогодні.

Нагадаємо, про те, що 5 грудня росіяни мають завдати потужних ракетних ударів аналітики попереджали за два тижні. Їх чекали. Тому попереджувальні дії цілком логічні. Адже виведено з ладу кілька стратегічних бомбардувальників.  

Олег Верлан

6 грудня, 2022