Український «Нептун» підбив російський фрегат у Чорному морі, а ще ЗСУ вже отримали британську протикорабельну зброю

Новини Вінниці / Український «Нептун» підбив російський фрегат у Чорному морі, а ще ЗСУ вже отримали британську протикорабельну зброю

В Чорному морі Україна поступається Росії, адже немає потужного флоту. Проте навіть на цій ділянці фронту шальки терезів можуть похитнутись.

Україна отримала важку протикорабельну зброю від Великої Британії та, як кажуть в Одесі, під загальний шум непомітно розпочинає демілітаризацію російського Чорноморського флоту. Мова про «Гарпуни», дальність дії яких 200 км.

Вчора, 3 квітня, стало відомо, що внаслідок вогневого удару українських захисників суттєвих пошкоджень зазнав російський фрегат проекту 11356Р.

За наявними даними, «прилетіло» до борту фрегата «Адмірал Ессен». Цей корабель неодноразово випускав ракети «Калібр» по мирним українських містам, у тому числі по Одесі.

За інформацією кількох джерел, по фрегату було завдано удару протикорабельною ракетою «Нептун», яка була прийнята на озброєння ЗСУ у 2020 році. Вона здатна подолати до 280 кілометрів. Це перший задокументований успіх цього типу озброєнь під час війни з РФ.

Олег Верлан

4 квітня, 2022