Українські військові захопили російські документи, які вказують на плани Путіна воювати з НАТО

Новини Вінниці / Українські військові захопили російські документи, які вказують на плани Путіна воювати з НАТО

У той час, як Північноатлантичний альянс намагається не провокувати Путіна на прямий конфлікт, сподіваючись залишитись осторонь «великої війни», українські військові отримали документи, які чітко свідчать про плани Кремля.

Збройні Сили разом із українськими спецслужбами захопили трофейні документи, які можуть свідчити про підготовку Росії до війни з НАТО. Зокрема, у захоплених у боях під Херсоном та Миколаєвом документах агресора розроблено брошури щодо його ймовірного супротивника, включаючи США, Туреччину, Грецію та інші країни.

Також кожному російському окупанту було роздано матеріали для встановлення військовослужбовця країни НАТО. 

Про це у Telegram повідомив журналіст Андрій Цаплієнко.

За його словами, у захоплених документах описуються розпізнавальні знаки країн НАТО, їхня військова форма одягу, авіаційна, артилерійська, бронетанкова та інша військова техніка. Цаплієнко наголосив, що це свідчить про путінські наміри воювати з країнами блоку НАТО та з усім світом.

«Правда, за деякими ознаками ми бачимо, що ці брошури були випущені ще за радянських часів, або скопійовані з радянських зразків. Зброя і форма країн НАТО в цих книгах відповідає озброєнню вісімдесятих, максимум дев'яностих років. А це означає, що Радянський Союз міцно засів у мізках російських командирів», – написав журналіст.

Хоча зміст брошур і застарілий, проте їх видали окупантам. А це означає лише одне – росіяни чудово розуміли, що їдуть не «на навчання», а воювати, а в Україні їх нібито чекають «натівці». Розпізнавати їх треба, щоб потім пропагандисти могли голосно кричати про українські «бази НАТО» та іншу нісенітницю.

Щодо рішучості Альянсу воювати питання виникали давно. Навіть президент України Володимир Зеленський звинуватив НАТО у нерішучості, самогіпнозі та слабкості. За його словами, гіпотетичний конфлікт з Росією там поставили вище за реальні смерті українців. Тому загибель кожного українця від російських бомб та ракет буде також на совісті тих, хто відмовив Україні у проханні запровадити безпольотну зону над нашою державою.

Проте керівництво НАТО категорично проти будь-яких дій, які у Москві розцінять як провокацію та загрозу.

Олег Верлан

11 березня, 2022