Українець Олександр Усик став новим чемпіоном світу у суперважкій вазі, а гонг врятував Ентоні Джошуа від нокауту

Новини Вінниці / Українець Олександр Усик став новим чемпіоном світу у суперважкій вазі, а гонг врятував Ентоні Джошуа від нокауту

Вночі 26 вересня українець Олександр Усик в Лондоні після одностайного рішення суддів (117:113, 116:112, 115:114), які визнали його перемогу у чемпіонському бою за титули IBF, IBO, WBA, WBO у суперважкій вазі, підняв над собою український прапор. Чотири чемпіонський пояси повертаються в Україну! Британця Ентоні Джошуа від нокауту врятував гонг.

Багато хто не очікував на перемогу Усіка. Особливо англійці. Між тим, у соцмережі звертають увагу на те, що судді пішли на безпрецедентне порушення правил. Коли наприкінці поєдинку Усік майже нокаутував суперника, а той тримався лише завдяки канатам, гонг дали на 5 секунд раніше. Це спасло Джошуа від поразки нокаутом. Так, з цим можна сперечатися, проте головне те, що переміг українець.

Останнім часом ставлення до Усика різне. Не всі сприймають вподобань кримчанина, захоплення Московським патріархатом та дружбу з політиками від ОПЗЖ. Мабуть, суспільству складно усвідомити та сприйняти те, що політикою мають займатися професійні політики, а сталінське переконання у тому, що «кухарка може керувати державою» - дурість. Справа кожного, в яку церкву ходити. Але не спортсмени, кухари та артисти мають бути маяками у політичному житті. Якщо з цим погоджуватися, то особисті політичні переконання будуть вторинними. Щодо Усика, то він у ринзі підняв український прапор. Перемога професійного боксера – це його особистий здобуток, а от прапор – усіх громадян України.

Так, він присвятив перемогу Ісусу Христу. Це його право…

Тепер про бокс. Це був неймовірно напружений і цікавий двобій, а перемога фантастично красива! Після братів Кличків Олександр повернув пояси до Києва. Мабуть, найкраще оцінити бокс можуть ті, хто до цього «причетний».

Леннокс Льюїс: «Повинен поаплодувати Усику за відмінний тактичний виступ сьогодні. Для Джошуа - це не кінець шляху, але не потрібно бути таким обережним і чекати 8-го раунду, щоб покінчити з суперником. Вчися і ставай краще. Усик показав свою породу в рингу. Чемпіон серед любителів. Олімпійський чемпіон. Абсолютний чемпіон світу в крузервейте і зараз чемпіон в суперважах. Це коштувало, щоб йти довгий шлях, старанно працювати і наполегливо домагатися цілей».

Аналітик ESPN Ден Рафаель: «Усик, ймовірно, завоював собі квиток в Зал слави, перемігши Джошуа без будь-яких суперечок. Домінуючий чемпіон в першій важкій вазі був безперечним чемпіоном, лідером в P4P. Тепер він володіє трьома з чотирьох титулів в суперважкій вазі. Додайте до цього олімпійську золоту медаль. Це - матеріал для Залу слави. Всі головні бої Усика були на виїзді. Всі. Він, безумовно, кращий воїн доріг в боксі, ніхто навіть близько з ним не варто».

Шеф-редактор «The Ring» Дуглас Фішер «Усик - БОС! Він зробив це! Вітаємо українську суперзірку з тим, що він став чемпіоном в суперважкій вазі. Яка приголомшлива кар'єра у Усика досі. Сподіваюся, попереду ще багато великих вечорів, починаючи з матчу-реваншу з AJ».

Журналіст Стів Кім: «Усик змусив AJ битися, не ховався за промоутерські альянси. Просто хотів бійки, отримав і переміг. Це так просто… У перших двох боях в суперважкій вазі Усик виглядав дуже звичано. Сьогодні здавалося, що він переріс в вагову категорію. У нього боксерський IQ зашкалює, як і його впевненість... Усик - істинний боєць, у нього дійсно не було вибору. Ви тільки подивіться, він кожен раз бореться на задньому дворі своїх суперників. А більшість сучасних бійців навіть не хочуть битися за межами свого часового поясу…».

Американський тренер Тедді Атлас: «Вітаю Усика. Він зробив те, що я передбачав, вигравши титул в суперважах, як це зробив Холіфілд після абсолютного чемпіонства в крузервейте. Також вітаю суддів, ви не облажались».

Рой Джонс «Я не очікував, що Усик вийде і потрясе Джошуа в перших раундах. Ми знали, що Усик вправнішим боксує, але ніхто не очікував, що він потрапить так, що у Джошуа затремтять ноги. Хто кращий суперважковаговик зараз? Поки це Тайсон Ф'юрі, якого я вважаю більшої версією Усика. Вони обидва - майстровиті мислителі рингу, тому там буде інший бій».

Оскар де ла Хойя: «Привітання Усику! Ентоні, вище голову».

 Хабіб Нурмагомедов: «Вражаючий виступ».

Колишній чемпіон світу Серхіо Мора: «Усик - о######й пацан. Приходить на батьківщину суперників і забирає їх серця».

Денні Гарсія: «Усик - боксер-майстер».

Ексчемпіон світу в суперважкій вазі Енді Руїс-молодший: «Так, мужик, вітаю тебе. Ти зробив це. Мої вітання».

Промоутер Лу Ді Белла: «Усик - о######й, приємний, харизматичний боєць. Чудовий суперважкоатлет і боксер P4P. Вітаю мого друга Егіса Клімаса і всю команду Усика. Стільки моїх українських друзів святкують зараз. Хай живе Україна! Рейтинг P4P прямо зараз: 1.Канело. 2. Усик. 3. всі інші...».

Едді Хирн «Усик увійшов в історію. Ніяких скарг від Джошуа, але це тяжка поразка. Він вирішив битися з кращим боксером незалежно від вагової категорії. Це не спрацювало, але він повинен отримати визнання за це. Він був переможений кращою людиною».

Журналіст talkSPORT Michael Benson «Олександр Усик - особливий, особливий боєць. Ентоні Джошуа виживав до гонгу просто».

Журналіст Майк Коппінгер «Ентоні Джошуа тепер може реалізувати своє становище про матч-реванш і негайно призначити повторний бій. Але це був не Енді Руїс. Я помилявся щодо Олександра Усика в суперважкій вазі. Який боєць!».

Тренер Пітер Ф'юрі «Який прекрасний майстер-клас боксу від суперважа Усика».

Аналітик Лі Уайлі «Усик диктував бій з першого раунду. AJ грав тільки в догонялки».

Спортивний телеведучий talkSPORT Джим Уайт «Чудовий Усик, і він запевняє нас, що кращий бокс від нього ще попереду!».

Журналіст Ariel Helwani «Який спектакль, яка перемога Усика. Ось це так. Це було дивовижно».

Друг Усика Василь Ломаченко «Я вітаю свого друга Олександра. Це був чудовий виступ, історичний бій. Тепер для мене він увійшов у велику історію боксу і в світову історію. Безумовно, я вірив, що він може це зробити в суперважкій вазі. Це було відмінно».

Віталій Кличко: «Прекрасний бій, розумний. Я дуже щасливий. Олександр виконав бездоганну роботу. Вся країна в захваті. Він наступний чемпіон світу в суперважах після Володимира Кличка. Прекрасний результат. Ми дуже задоволені».

Олег Верлан

26 вересня, 2021