Україна втратила частинку душі - пішла з життя берегиня вінницької Буші

Новини Вінниці / Україна втратила частинку душі - пішла з життя берегиня вінницької Буші

Пішла з життя Надія Пірняк - науковий співробітник «Історико-культурного заповіднику «Буша», що на Вінниччині. Жінку називають берегинею Буші, її ангелом-охорнцем.

Пішла з життя Надія Пірняк - науковий співробітник «Історико-культурного заповіднику «Буша», що на Вінниччині. Жінку називають берегинею Буші, її ангелом-охорнцем. 

Сторінка Надії Пірняк в соціальній мережі Facebook майорить дописами. Всі хто знав, Надію Борисівну, звертаються до неї, як до живої, дякують, згадують, і пишуть про величезну втрату.

Голова ГО "Коло" Наталія Сентемон запитує:

«Надіє Борисівно, як же ж так? Ні вас, ні вашої кави тепер біля віконечка... Буша без вас...Повірити не можу... Нехай в тих світах, куди ви помандрували, буде так само гарно, світло і радісно, як в вашій рідній Буші...»

Надія Пірняк та Юрій Кізімов

«Дякую за мідрусть та радість» , - написав художник Юрій Кізімов.

Марійка Гравець з Лейпцігу згадує про те, як пані Надія «відчинила» їй двері у новий світ, і сумує, що не вдалося здійснити спільні плани:

«Людина, яка вже сім років поспіль відчиняла для мене двері в інший світ. Без якої був би неможливий один з найважливіших днів в моєму житті.
Так мені шкода, що ви не встигли здійснити мандрівку в Німеччину, яку планували.  Україна втратила разом с вами частинку своєї душі. Але я вірю, що ваша справа житиме далі, а ваша присутність відчуватиметься у кожному промені бушанського сонця»
.

Колежанка Надії Пірняк, педагог та краєзнавець Олеся Рудик-Саволюк з Чернівеччини висловлює співчуття рідним:

«Сьогодні бушанська спільнота змаліла бо відійшла у засвіти турботлива жінка, талановита вчителька, берегиня Буші та української духовності, гідна українка, світла людина – Надія Пірняк.  Два місяці боротьби з недугою, але життя не вдалося врятувати... Біль втрати...
Забракне слів аби перерахувати здобутки Надії Борисівни в ім'я родини, села, краю, України... Щиро дякую Всевишньому за змогу знати цю чарівну квітку славного гайдамацького краю... Світла пам'ять, земля пухом вам, наша бушанська горличко... А родині сил та вселенської любові продовжити світлі справи пані Надії...».

 

Новини Вінниці / Україна втратила частинку душі - пішла з життя берегиня вінницької БушіНовини Вінниці / Україна втратила частинку душі - пішла з життя берегиня вінницької БушіНовини Вінниці / Україна втратила частинку душі - пішла з життя берегиня вінницької Буші
Марина Карабай

3 вересня, 2020