Україна відзначає День українського добровольця

Новини Вінниці / Україна відзначає День українського добровольця

14 березня - особливий день для України, коли весь народ відзначає День українського добровольця. Ця дата є важливою і символічною, вона засвідчує високу вдячність за мужність та героїзм тих, хто віддає своє життя захищаючи незалежність, суверенітет та територіальну цілісність нашої держави.

Головнокомандувач Збройних Сил України, генерал-полковник Олександр Сирський, особисто привітав мужніх захисників країни з цим великим святом. У своєму зверненні генерал наголосив на великій ролі українських добровольців у війні за свободу і незалежність України. Він згадав про той момент, коли вранці 14 березня 10 років тому, сотні бійців Самооборони Майдану вирушили на вишкіл у Нові Петрівці на Київщині та стали бійцями першого добровольчого батальйону Національної гвардії України.

Генерал Сирський також наголосив на тому, що добровольці стали символом великої відданості та мужності. Він віддав належну шану та вдячність тим, хто став на захист рідної землі в найважчі часи для країни. Їхній героїзм і мужність завжди будуть в серцях українського народу.

До привітань долучилися й представники влади Вінниччини. Очільник Вінницької ОВА Сергій Борзов та міський голова Сергій Моргунов висловили свою вдячність українським добровольцям за їхню відданість та мужність. Вони підкреслили, що добровольці стали справжніми героями, які стояли на захисті країни у найважчі часи.

День українського добровольця - це час вшанувати тих, хто готовий віддати все заради своєї країни. Їхня мужність та відданість ніколи не будуть забуті, а будуть завжди жити в пам'яті та серцях українського народу.

Михайло Білик

14 березня, 2024