Україна під масованим ударом: росіяни застосували майже все, що було, окрім «Калібрів»

Новини Вінниці / Україна під масованим ударом: росіяни застосували майже все, що було, окрім «Калібрів»

Вночі та ранком 29 грудня росіяни завдали масованих ударів по багатьом регіонам, зокрема великим містам. Спочатку ворог запустив «Шахеди», а потім ракети зі стратегічної авіації. Відомо про «прильоти» дронів по Львову й Одесі, ракет по Харкову, Києву, Дніпру, та Конотопу.

Львівську область атакували щонайменше 10 «Шахедів». Є загоряння на обʼєкті критичної інфраструктури у Львові.

В Одесі пізно ввечері внаслідок атаки «Шахедів» пошкоджено одну з багатоповерхівок. Пожежу було ліквідовано.

Харків опинився під масованим ударом. Росіяни атакували двома видами ракет - С-300 та Х-22. У місті нарахували 22 «прильоти». Зафіксовані пошкодження цивільної інфраструктури міста: медична установа, склади, цивільні підприємства. Виникли проблеми з подачею електрики для транспорту. Є поранені та загиблі.

У Сумській області ворог завдав, попередньо, ракетний удар по Конотопу. Відомо про трьох травмованих, пошкоджено багатоквартирний будинок, станцію технічного обслуговування авто. Сталось загоряння автомобіля.

У Дніпрі під час атаки в декількох районах міста сталися пожежі, а також горить один з торговельних центрів. Мер міста Борис Філатов повідомив про загиблих та постраждалих внаслідок атаки, але подробиць не навів.

У Києві зафіксовано падіння уламків також в Подільському та Святошинському районах столиці. Попередньо, є загоряння житлового багатоповерхового будинку.

Нагадаємо, що атака почалася з нальоту «Шахедів». За даними Генштабу ЗСУ, сили ППО збили 18 із 22 дронів, які ворог застосував минулої доби пізно ввечері.

Після чого вже поточної доби російські окупанти вдавалися до ракетного та авіаційного ударів по Україні. Спочатку ворог запускав ракети Х-22. Пізніше Росія використала Ту-95 для масованої ракетної атаки по Україні (завдяки яким агресор може випускати крилаті ракети Х-101, Х-555). Крім того, стало відомо, що ворог підняв у повітря МіГ-31К, який може нести аеробалістичні ракети «Кинджал».

Олег Верлан

29 грудня, 2023