Україна перемогла боснійців, а двоє «вінничан» зробили перший гол

Новини Вінниці / Україна перемогла боснійців, а двоє «вінничан» зробили перший гол

Збірна України все ж таки виконала завдання-мінімум, яке спочатку перед нею стояло, і, фінішувавши слідом за чинними чемпіонами світу. Завдяки гостьовій перемозі над Боснією та Герцеговиною, наша команда вийшла у плей-офф кваліфікації ЧС-2022.

Перед заключним туром «синьо-жовті» відставали від фінів на два очки, а це означає, що не тільки мали обігравати у Зєніце боснійців, а й розраховувати на вже невмотивовану збірну Франції.

Феєричного футболу, яким він був у недавньому спарингу зі збірною Болгарії, з боку українців не вийшло. Його, мабуть, і не могло бути - надто велике було напруження. Але ще до перерви українці мали кілька моментів, або відзначитися. Запам'яталися три удари з-за меж штрафного майданчика Малиновського, Зінченка та Ярмоленка, а також дві спроби Яремчука вразити ворота господарів.

Боснійці, по суті, огризнулися один раз, але зробили це дуже небезпечно - перед самою перервою при розіграші кутового Бущан відбив м'яч, який потім влучив у штангу та вилетів у поле. На щастя, найквапливіше у воротарській виявився Забарний, який не дав господарям зіграти на добиванні.

Все вирішив другий тайм, а ключовим став гол Зінченка, який завершив чудову комбінацію за участю Циганкова та Ярмоленка. Чому гол «вінничан»? Ну а як?.. Його автор Олександр Зінченко одружений на спортжурналістці Владі Щегловій, «Міс Віниця-2013». Віктор Циганков – вихованець вінницької ДЮСШ «Нива».

На 79-й хвилині Добвік, який вийшов на заміну, втік з центру поля до воріт і реалізував вихід віч-на-віч - 2:0. Відео голів за посиланням.

Франція забила двічі фінам.

Україна продовжить боротьбу за одну з трьох путівок, що залишилися на ЧС-2002 у плей-офф. Жеребкування відбудеться 26 листопада у Цюріху, а самі матчі заплановані на березень наступного року.

Макс Мельник

17 листопада, 2021