Україна не атакуватиме комплекси «Іскандер» у Росії через домовленості з партнерами

Новини Вінниці / Україна не атакуватиме комплекси «Іскандер» у Росії через домовленості з партнерами

Україна не знищуватиме пункти базування ракетних комплексів «Іскандер» на території Росії отриманою від партнерів зброєю. Це суперечить зобов'язанням перед партнерами.

Про це заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат у коментарі «Укрінформ».

«Ми не атакуємо цілі на території Росії. Як каже керівництво держави, є стратегія - ми обіцяли партнерам не атакувати озброєнням, яке нам надають», - заявив Ігнат.

При цьому Ігнат наголосив, що це не стосується окупованих територій України. У такому випадку ЗСУ можуть застосовувати все наявне озброєння.

Ігнат додав, що Росія має дефіцит ракет для ОТРК «Іскандер», в іншому випадку окупанти збільшили б інтенсивність обстрілів.

«Є в них дефіцит. Якби вони їх не шкодували, вони б їх сотнями застосовували», - впевнений речник.

Нагадаємо, за останній тиждень Росія двічі атакувала Київ з ОТРК «Іскандер». Так, 29 травня вдень окупанти випустили по столиці України 11 ракет, частин була балістичними. Сили ППО успішно збили всі ворожі цілі, але уламки впали у декількох районах міста. Сьогодні РФ атакувала Київ 10 ракетами. Знищено всі цілі. Проте через падіння уламків у Деснянському районі столиці загинули троє людей: дитини, її мама та ще одна жінка.

Відмова від атак – офіційна позиція. Проте це не означає, що «Іскандери» не можуть бути вражені іншою чи невідомою зброєю.

Олег Верлан

1 червня, 2023