Україна арештувала активи соратників Путіна по Пітеру на понад 2 млрд гривен

Новини Вінниці / Україна арештувала активи соратників Путіна по Пітеру на понад 2 млрд гривен

За ініціативи СБУ арештовано активи компанії, якою володіли особи з оточення російського президента Володимира Путіна. Йдеться про одного з найбільших виробників бетоноконструкцій, який постачав продукцію як в Україну, так і за кордон.

Про це повідомляє СБУ.

Хоча у Службі Безпеки не називають юрособу, проте джерела у силових структурах зазначають, що мова йде про компанію «Аерок». За даними аналітичної системи YouControl, її кінцевим бенефіціаром є російська ПАТ «Група ЛСР», а основний власник - колишній сенатор від Ленінградської області Андрій Молчанов (близько 64%).

В СБУ вказують, що кінцевими бенефіціарами компанії є російські бізнесмени, причетні до фінансування «ЛДНР». Одного з них називають наближеним до оточення Путіна та спонсором передвиборчої кампанії партії «Єдина Росія», а ще він будує житло для співробітників ФСБ і збройних сил РФ.

«Щоб уникнути міжнародних санкцій та постачати товар на тимчасово окуповані території України, керівництво компанії здійснило ребрендинг торгової марки. Втім, завдяки реакції СБУ, на це підприємство накладено арешт», - повідомляють у відомстві.

Так, за рішенням суду арештовано активів на понад 2 млрд гривень на:

  • 100% корпоративних прав у вигляді статутного капіталу на понад 437 млн грн;
  • рухоме та нерухоме майно підприємства орієнтовною вартістю 1,5 млрд грн;
  • 9 банківських рахунків, де наявні загалом понад 104 млн грн.

Як додають в СБУ, арешт накладено в межах ч. 2 ст. 110-2 та ч. 2 ст. 191 КК України.

Рішенням суду арештоване майно передається в управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами (АРМА).

Олег Верлан

8 червня, 2022