Удод і Шутов в губернатори. Вінницькі «пенсіонери» розкритикували президента і нагадали, що мають свої «нові» кандидатури на пост голови ОДА (ФОТО)

Новини Вінниці / Удод і Шутов в губернатори. Вінницькі «пенсіонери» розкритикували президента і нагадали, що мають свої «нові» кандидатури на пост голови ОДА (ФОТО)

Через ймовірне призначення на посаду голови Вінницької ОДА Владислава Скальського замість Валерія Коровія близько трьох десятків містян, переважно поважного віку, вийшли 23 серпня під будівлю облдержадміністрації з «протестом». Їх не влаштовувало те, що у Києві не порадилися з ними та проігнорували їх кандидатури. Саме тому від деяких «кандидатів» дісталося «на горіхи» навіть президенту Зеленському.

Через ймовірне призначення на посаду голови Вінницької ОДА Владислава Скальського замість Валерія Коровія близько трьох десятків містян, переважно поважного віку, вийшли 23 серпня під будівлю облдержадміністрації з «протестом». Їх не влаштовувало те, що у Києві не порадилися з ними та проігнорували їх кандидатури. Саме тому від деяких «кандидатів» дісталося «на горіхи» навіть президенту Зеленському.

У соцмережах прихильників «хронічних опозиціонерів» запрошували на «акцію протесту» від учора. Лейтмотив заходу – кандидатуру наступного очільника області треба узгоджувати з «вінницькою громадою». Під «громадою», зазвичай, сприймаються учасники «недільних віче» - переважно пенсіонери. Їх очільники хронічно намагаються потрапити до влади, але серйозно ці потуги ніхто ніколи не сприймав.

Отже, під патріотичними лозунгами у День Прапору частина «хронічних опозиціонерів» зібралася під адмінбудівлею, аби вчергове критикувати президента, прем’єра та місцеву владу.

Як завжди найбільш колоритним був виступ адвоката Валерія Палія, якого представили як «відому для всіх людиною доісторичного періоду». «Мамонт» місцевої політики хоча вже і плутався у прізвищах та посадах, але різко висказувався не тільки по відношенню до п’ятого президента Порошенка, а вже і до шостого – Зеленського. Не станемо цитувати образливі фрази у бік нинішнього очільника держави, лише вкажемо, що адвокат заявив про те, що йому місце «на лаві підсудних». Слова є на відео у Facebook В. Малиновського (з 25.30 по 27.30).     

Окрім цього Валерій Максимович зазначив, що він з однодумцями склав першу вінницьку «делегацію» до Зеленського. Хоча «ходоків» не прийняли, але в Офісі президента взяли заяву... на 30 аркушах. Те, що місцевим активним пенсіонерам не відповіли, Палія дуже образило, адже він сподівався на миттєву реакцію Володимира Зеленського, оскільки має «компромат» на «вінницьку мафію». «Мамонт» місцевої політики «роздарював» термін «мафіозі» усім, про кого згадував.  

Окрім «людини доісторичного періоду», виступав перед купкою присутніх активістів, присутніми журналістами та силовиками також полковник Петро Канонік, відомий через спільне фото з «ватажком» так званою «ДНР» Д. Пушиліним. На відміну від інших, офіцер у відставці більше розповідав про власні подвиги та закликав інших спікерів бути стриманішими у критиці влади.     

 

Найбільшою інтригою акції став список тих, кого ж «пенсіонери» пропонують у губернатори. Біля мікрофону вони назвали лише деяких протеже. Незабаром у соцмережах вже написали повний перелік креатур. Це викладачка і колишня кандидатка у нардепи Бевз Світлана Володимирівна, підприємець і колишній кандидат у нардепи
Воловодюк Володимир Володимирович, одіозний адвокат Палій Валерій Максимович, полковник і друг відомого сепаратиста Пушиліна Канонік Петро Іванович, а також «темні конячки», які майже не відомі вінничанам - колишній викладач Удод Микола Васильович і Шутов Ілля Юхимович..

Новини Вінниці / Удод і Шутов в губернатори. Вінницькі «пенсіонери» розкритикували президента і нагадали, що мають свої «нові» кандидатури на пост голови ОДА (ФОТО)Новини Вінниці / Удод і Шутов в губернатори. Вінницькі «пенсіонери» розкритикували президента і нагадали, що мають свої «нові» кандидатури на пост голови ОДА (ФОТО)Новини Вінниці / Удод і Шутов в губернатори. Вінницькі «пенсіонери» розкритикували президента і нагадали, що мають свої «нові» кандидатури на пост голови ОДА (ФОТО)