Удар по Краматорську: Зеленський вчергове публічно принизив Путіна

Новини Вінниці / Удар по Краматорську: Зеленський вчергове публічно принизив Путіна

Після ракетного удару по Краматорську президент Зеленський заявив, що оскільки росіяни не можуть перемогти на полі бою, то підступно обстрілюють тисячі людей, які зібралися евакуюватися подалі від «руського миру». Фактично український лідер вчергове принизив Путіна, вказуючи на безпорадність його розхваленої армії мародерів та ґвалтівників, а також озвучив погрози щодо покарання.

У Telegram Зеленський відреагував на ракетний обстріл по залізничному вокзалі в Краматорську.

«Окупанти вдарили «Точкою-У» по залізничному вокзалу Краматорська, де перебували (чотири – прим. авт.) тисячі мирних українців, очікуючи на евакуацію… Близько 30 загиблих, близько 100 осіб дістали поранення різного ступеня тяжкості.

Поліція та рятувальники вже на місці. Російські нелюди не полишають своїх методів. Не маючи сил та сміливості протистояти нам на полі бою, вони цинічно знищують цивільне населення.

Це зло, яке не має меж. І якщо воно не буде покаране, то ніколи не зупиниться», - зазначив очільник держави.

Внаслідок удару російських окупантів по залізничому вокзалу у Краматорську загинули 39 людей, серед них четверо дітей.

Про це повідомив речник Служби безпеки України Артем Дехтяренко.

«СБУ вже відкрила кримінальне провадження за цим фактом. В даний час дії рашистів кваліфіковані за 438 статтею Кримінального Кодексу – порушення законів та звичаїв війни. Встановимо та покараємо винних», – заявив Дехтяренко.

За інформацією голови Донецької обладміністрації Павла Кириленка, 87 людей отримали поранення. Серед поранених – значна кількість важких.

Нагадаємо, сьогодні, 8 квітня, зранку росіяни кинули ракети по вокзалу Краматорська, коли пасажири очікували евакуаційних поїздів. Загинуло більше 30 людей.

Удар акцентовано саме на вимушених переселенців, які втікали від війни та мали поїздами евакуюватися у західні регіони.

Українські ЗМІ звернули увагу, що 8 квітня о 10:24 та 10:25 – приблизно за 20 хвилин до першого повідомлення про ракетний удар по вокзалу – у телеграм-каналі «Типовий Донецьк» з'явилися два відео, ймовірно, із запуском ракет. У підписах говорилося, що ролики знято у місті Шахтарськ, яке контролює «ДНР».

Також з'явилися повідомлення, що у проросійських телеграм-каналах увечері 7 квітня та вранці 8 квітня радили залишати Слов'янськ, Краматорськ та прилеглі населені пункти «не на залізничному транспорті» і писали про «роботу зі скупчення бойовиків ЗСУ».

Олег Верлан

8 квітня, 2022