У Жмеринці за 27,5 млн грн відбудували колись відомий басейн, від якого відмовилась залізниця (ФОТО)

Новини Вінниці / У Жмеринці за 27,5 млн грн відбудували колись відомий басейн, від якого відмовилась залізниця (ФОТО)

Майже 2,5 роки та 27,5 мільйонів гривень бюджетних коштів пішло у Жмеринці на відбудову відомого колись басейнового комплексу «Юність». Оновлений басейн урочисто відкрили у неділю, 4 серпня.

Майже 2,5 роки та 27,5 мільйонів гривень бюджетних коштів пішло у Жмеринці на відбудову відомого колись басейнового комплексу «Юність». Оновлений басейн урочисто відкрили у неділю, 4 серпня.

Як повідомляє Вінницька ОДА, приміщення комплексу було збудоване ще 1970 року. До 2001 року його власником була Південно-Західна залізниця. Це був один з найкращих спортивно-оздоровчих закладів області.  

Пізніше будівля, як і чимало аналогічних, занепала через відсутність фінансування. Покрівля почала протікати, що спричинило корозію металевих основ залізобетонних конструкцій. Вийшла з ладу також система циркуляції та переливу води, порушилась гідроізоляція стін та стелі.   

Зрештою, у 2001 році Укрзалізниця відмовилася від утримання закладів соціальної сфери і будівлю басейну було передано на баланс Жмеринської міської ради. Силами міста та місцевих підприємців, було зроблено косметичний ремонт закладу і він працював ще до 2007 року, поки внаслідок стихії не було зруйновано дах басейну, а в самій будівлі з’явилась суттєва тріщина. Вітер також вибив вікна та зруйнував електромережу басейну. Відтоді його експлуатацію було припинено.

Відновлення закладу розпочалось у листопаді 2016 року. На капітальний ремонт використали 7,5 мільйонів гривень коштів Державного фонду регіонального розвитку та 20 мільйонів гривень із місцевого бюджету.

Із відкриттям оновленого спортивного комплексу жмеринчан привітали заслужений майстер спорту України, учасник чотирьох Олімпійських ігор, двічі срібний призер Олімпійських ігор, голова відділення НОК у Вінницькій області Павло Хникін, чемпіон України з плавання серед молоді Віктор Хникін, призерка обласних змагань з плавання Єлизавета Хникіна, срібний призер чемпіонату України серед дорослих, учасник всесвітніх студентських ігор в Неаполі Олексій Хникін, чемпіонка України з плавання 1995 року Світлана Хникіна. Від імені влади області урочисте відкриття басейну відвідав заступник голови ОДА Олександр Крученюк.

А спортсмени Вінницької ДЮСШ складно-координаційних видів спорту на чолі із Заслуженим тренером України Діаною Кульбері продемонстрували показові виступи.

Фото із сайту Вінницької ОДА