У Жмеринці триває сесія міської ради, а на площі Миру прихильники Кушніра збирають підписи для відкликання місцевих депутатів "за народною ініціативою"

Новини Вінниці / У Жмеринці триває сесія міської ради, а на площі Миру прихильники Кушніра збирають підписи для відкликання місцевих депутатів "за народною ініціативою"

У Жмеринці, депутати, які 22 травня відправили у відставку мера Анатолія Кушніра, розпочали сесію міської ради. Місцеві обранці планують під час позачергового засідання обрати заступників голови Жмеринської міської ради; затвердити складу виконкому; змінити номенклатуру та структуру.

У Жмеринці, депутати, які 22 травня відправили у відставку мера Анатолія Кушніра, розпочали сесію міської ради. Місцеві обранці планують під час позачергового засідання обрати заступників голови Жмеринської міської ради; затвердити склад виконкому; змінити номенклатуру та структуру.

Як розповіли NaПарижі журналісти зі жмеринської газети, на сесію прибули 22 депутати (за відставку А.Кушніра голосували 26 обранців – ред.). Крім представників депутатського корпусу, журналістів у коридорах міської ради та сесійній залі було помітно чимало молодиків спортивної статури.

За дві години до початку сесії на площі Миру перед міською радою кілька сотень людей прийшли аби підтримати Анатолія Кушніра. Активісти виступають проти, за їх словами, незаконних дій окремої групи депутатів, які проголосували 22 травня під час позачергової сесії за дострокове припинення повноважень міського голови. Свою акцію протесту вони позиціонують як мирну, під час якої збирають підписи за відкликання депутатів "за народною ініціативою". Для більш офіційного статусу звернення направиться до президента України, ВРУ, КМУ, ГПУ та вищих правоохоронних органів з вимогою розпустити Жмеринську міську раду у зв’язку з незаконним рішенням щодо припинення повноважень міського голови. При зборі підписів, люди вказують свої паспортні дані.

Наразі людей значно менше, приблизно до сотні. Сторони один одному не заважають працювати. Мер, якому висловили недовіру, закликав своїх прихильників не піддаватися на провокації і навіть не виходити на сходи перед міською радою.

Фото жмеринської газети із сторінки у Facebook.