У Жмеринці, що на Вінниччині, встановлять гойдалки для дітей з особливими потребами

Новини Вінниці / У Жмеринці, що на Вінниччині, встановлять гойдалки для дітей з особливими потребами

У Жмеринці, що на Вінниччині, містяни підтримали ідею встановлення гойдалок для дітей з особливими потребами. Петиція набрала потрібну кількість голосів, нині у місті визначають, де такі гойдалки будуть найбільш затребувані

У Жмеринці, що на Вінниччині, містяни підтримали ідею встановлення гойдалок для дітей з особливими потребами. Петиція набрала потрібну кількість голосів, нині у місті визначають, де такі гойдалки будуть найбільш затребувані.

Про це повідомляє Жмеринка.City.

«Нещодавно жмеринчанка Руслана Болотненко представила на розгляд петицію щодо облаштування в місті інклюзивних гойдалок для дітей з особливими потребами. Згідно проєкту, встановлення інклюзивних гойдалок на дитячих майданчиках міста дозволить діткам з інвалідністю не почуватися самотньо, а також відчути радість від гри та відпочинку з однолітками», - йдеться в інформації.

Петиція набрала потрібну кількість голосів і громадські активісти вже зустрілися із міським головою та його заступником з гуманітарних питань. Питання вирішили позитивно. Вже до кінця року у місті має з‘явитися дві інклюзивні гойдалки коштом міського бюджету.

«Наразі планують узгодити з батьками, які виховують діток з інвалідністю, місця для встановлення інклюзивних гойдалок», - йдеться в інформації.

Зазначимо, що  вартість такої гойдалки складає 18-20 тисяч гривень.

Фото з мережі інтернет - так виглядає гойдалка для особливих дітей.

 

Марина Карабай

3 серпня, 2020