У Жмеринці на Вінниччині затримано викрадача старовинних ікон

Новини Вінниці / У Жмеринці на Вінниччині затримано викрадача старовинних ікон

Напередодні Водохреща - 18 січня – співробітники жмеринської поліції затримали зловмисника, якого підозрюють у викраденні з квартири місцевої жительки старовинних ікон, книг та годинника. Коли чоловіка «взяли», з’ясувалося, що він позбувся раритетів, частину яких знайшли у місцевого колекціонера.

На Вінниччині напередодні Водохреща - 18 січня – співробітники жмеринської поліції затримали зловмисника, якого підозрюють у викраденні з квартири місцевої жительки старовинних ікон, книг та годинника. Коли чоловіка «взяли», з’ясувалося, що він позбувся раритетів, частину яких знайшли у місцевого колекціонера.  

Як повідомляють у відділі комунікацій ГУНП у Вінницькій області, 13 січня до Жмеринського районного відділу поліції звернулась жителька районного центру із заявою про вчинення крадіжки старовинних речей з її квартири. Жінка пояснила, що була відсутня протягом тижня. За цей час з квартири зникли три ікони XVI століття, чотири старовинні книжки старослов’янською мовою та настінний годинник. Міні-колекція гідна музейної експозиції.

Коли квартиру жмеринчанки оглянули правоохоронці, то зрозуміли, що злочинець відчинив вхідні двері ключем. Саме тому під підозру потрапило близьке оточення жінки. Поспілкувавшись із заявницею, поліцейські вирішили, що до викрадення раритетів міг бути причетним ї 41-річний знайомий.

Підозрюваного затримали за місцем його проживання, коли той повернувся через кілька днів після вчинення злочину. Чоловік зізнався, що викрав чужі речі, та розповів, кому їх збув. Одну ікону та годинник поліцейські вилучили в місцевого колекціонера. Щодо місцезнаходження інших викрадених речей, в поліції кажуть, що шукають їх.

Кримінальне провадження відкрито за ч.3 ст.185 КК України (крадіжка). Оскільки підозрюваний має судимості за нанесення тяжких тілесних ушкоджень, наркозлочини та крадіжки, йому світить до 6 років позбавлення волі.

Макс Мельник

19 січня, 2021