У Зеленського окреслили кілька причин, через які переговори з Росією на паузі. Кремль каже, що хоче поваги

Новини Вінниці / У Зеленського окреслили кілька причин, через які переговори з Росією на паузі. Кремль каже, що хоче поваги

Нещодавно у Москві звинуватили українську сторону у гальмуванні переговорного процесу. Відповідь Києва виявилася змістовною. Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк підтвердив, що переговори з Росією наразі на паузі через низку причин.

«Переговорний процес дійсно на паузі. Чому? Причин декілька. Росія не демонструє ключового – розуміння сьогоднішніх процесів у світі. І своєї вкрай негативної ролі.

По-друге, Росія не розуміє, що в будь-якому сенсі війна йде вже не за правилами, графіком чи планами Росії. Спротив України і спротив професійний тільки наростає. Тому жодних своїх цілей РФ не досягне», - зазначив Подоляк.

Третьою причиною він назвав те, що Росія ніяк не може відмовитись від пропагандистського нагнітання на «внутрішньому ринку» і тому політична еліта боїться говорити правду. Зокрема того, що зараз з війни треба виходити на «зовсім інших умовах, ніж було заявлено спочатку».

Через це, за словами представника ОП, Росія воліє продовжувати переговори як елемент своєї пропаганди тільки для внутрішнього вжитку.

Також Подоляк переконаний, що «Росія хоче побачити в дії всі пакети міжнародних економічних санкцій і остаточно зрозуміти дійсну «боєздатність» своєї армії, а також втратити залишки своєї репутації».

«Така, на мій погляд, стратегічна ціль росіян: все або нічого. Тому немає сенсу заважати падінню цієї дивакуватої «імперії». Сьогодні взагалі не йдеться про «вихід чи не вихід» з переговорного процесу української делегації, а йдеться тільки про доцільність і конкретику на даному етапі. Буде конкретика – будуть продовженні політичні переговори», – підсумував Подоляк.

Те, що у Києві чудово розуміють абсурдність московських амбіцій показує заява речника Кремля. Так, сьогодні, прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков висловив «пророцтво», що нинішня «криза» закінчиться миром, де «голос Росії чутимуть, і де їй буде комфортно існувати».

У Кремлі підтверджують, що втрачають зв'язок з реальністю. «Голос Росії» чули, тому Україні відмовляли у вступі до НАТО, том у не втручались у війну на першому етапі… Проте звірства почали радикально змінювати ставлення до російської влади. Але ця влада цього ще не хоче зрозуміти.  

«Будь-яка війна закінчується миром, і цей мир буде таким, де наш голос чутимуть, де нам буде комфортно, безпечно, і де ми впевнено стоятимемо на своїх ногах», - заявив Пєсков, охарактеризувавши ситуацію, в якій опинилася зараз Росія як «ідеальний шторм і момент істини».

Йому лише залишилось висловити упевненість, що політика глави держави в цих умовах користується підтримкою населення.

Олег Верлан

17 травня, 2022