У залізничного вокзала у Вінниці пограбували приїжджого: у злочині підозрюють його випадкових знайомих

Новини Вінниці / У залізничного вокзала у Вінниці пограбували приїжджого: у злочині підозрюють його випадкових знайомих

Вінницькі правоохоронці затримали парочку – молодих чоловіка та жінку, які вже мали проблеми із законом. Якщо припущення слідчих вірні, то дует «полював» на немісцевих поблизу вокзалу в обласному центрі, яких обкрадав. Після одного з таких випадків підозрюваних затримали.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, 10 березня до правоохоронців звернувся 40-річний житель міста Івано-Франківськ. Чоловік розповів, що відсутність мобільного телефону та 2000 гривень він виявив під час свого перебування на території залізничного вокзалу та після того, як десь зникли випадкові знайомі.

Протягом години зловмисників затримали.

Як виявилось, франківець на вокзалі познайомився із чоловіком та жінкою. Оскільки гість міста мав вільний час, то разом з «новими знайомими» посидів у кафе, де трійця замовила спиртні напої.

Після того як його «нові знайомі» кудись пішли та не повернулись, гість помітив, що у сумці немає телефону та 2000 гривень. Запідозривши їх причетність до крадіжки, чоловік вирішив одразу ж звернутись до поліції.

Поліцейські ідентифікували чоловіка та жінку й встановили маршрут їх руху. Розшукали та затримали їх на одній з вулиць Вінниці.

Зловмисниками виявились 29-річний та 30-річна жителі обласного центру. Як з’ясувалось, чоловік раніше судимий за насильницький злочин, а його спільниця – за крадіжку. У вчиненому вони зізнались. Крадене вилучено частково.

За фактом крадіжки поліцією розслідується кримінальне провадження, розпочате за ч. 4 ст. 185 КК України (крадіжка). За такий злочин передбачено покарання у вигляді позбавлення волі до 8-ми років.

Макс Мельник

11 березня, 2023