У Європейській Солідарності представили вінничан, які балотуватимуться до Верховної Ради. У Порошенка суттєво оновили кадри

Новини Вінниці / У Європейській Солідарності представили вінничан, які балотуватимуться до Верховної Ради. У Порошенка суттєво оновили кадри

Чи не найбільшою інтригою тижня для істеблішменту Вінниччини можна вважати перелік тих, кого кандидатами у депутати висуватиме «Європейська Солідарність» (колишня БПП-«Солідарність»). Партія є однією з найрейтинговіших у регіоні. Петро Порошенко заявляв про «нові обличчя». Лише в останній день вінничани дізналися імена тих, кого делегує політсила.

Чи не найбільшою інтригою тижня для істеблішменту Вінниччини можна вважати перелік тих, кого кандидатами у депутати висуватиме «Європейська Солідарність» (колишня БПП-«Солідарність»). Партія є однією з найрейтинговіших у регіоні. Петро Порошенко заявляв про «нові обличчя». Лише в останній день вінничани дізналися імена тих, кого делегує політсила.

Наскільки оновилася партія і хто залишився у команді Петра Порошенка?.. Мабуть, ці питання цікавили найбільше. Отже, у команді «ЄС» підготували кілька сенсаційних сюрпризів.

Сенсація перша – в партійних списках і серед мажоритарників відсутній Олексій Порошенко. Сенсація друга – ті, хто раніше позиціонував себе з партією Порошенка, наразі не ототожнюються з його іменем. Дехто, йде на вибори самовисуванцем, дехто «перевзувся» та обрав іншого партійного лідера.

Отже, хто ж представлятиме #Команду Порошенка на Вінниччині? Розпочнемо із нових облич і нових політичних «імен». Від «Європейської солідарності» на 12 окрузі (Лівобережжя Вінниці та Вінницький район) балотуватиметься Олена Верлан - волонтерка, очільниця громадської організації «Миротворець України», мати чотирьох дітей (двоє із них в ООС (АТО), викладачка Вінницького національного медуніверситету ім. Пирогова.

На 17 окрузі (Гайсинський, Бершадський, Теплицький, Тростянецький, Ладижин) партію Порошенка представлятиме Герой АТО (ООС) Олександр Грамарчук (позивний «Гром»). Людина знана і без перебільшення авторитетна серед побратимів і у громадському секторі.

Також нові обличчя можна знайти у партійному списку. Лідер вінницького Автомайдану 2014 року Анатолій Почтар балотуватиметься до Верховної Ради. Він – відомий лікар-ортодонт та громадський діяч. Також серед кандидатів вперше заявив про свої політичні вподобання Анатолій Теклюк - директор Головного центру виховної роботи Вінницького Національного технічного університету. Окрім студенства, його знають як очільника обласної організації  «Просвіта» ім. Тараса Шевченка та засновника руху інтелектуальних ігор «Кіт Баюн».

Кого із перевіреної команди Порошенка побачать вінничани на мажоритарних округах та в списках? Перший заступник губернатора, очільник «Європейської Солідарності» на Вінниччині Андрій Гижко спробує вибороти депутатський мандат на 11 виборчому окрузі (Правобережжя Вінниці та частина Вінницького району), де народився та виріс. Це єдиний представник нинішньої вінницької влади, який пройшов школу громадянської освіти та не на словах, а на ділі знає, що таке «третій сектор» та громадські організації.

Відстоюватимуть свої депутатські мандати теперішні народні обранці, які йшли пліч-о-пліч в політиці з Петром Олексійовичем з 2014-го. Це нинішні нардепи Іван Мельничук на 14 окрузі, Руслан Демчак на 18 окрузі та Іван Спориш – 15-му. Останній за рейтингами ефективності діяльності парламентарів посідає перше місце. Саме Івана Дмитровича Спориша називає лідером серед парламентарів-реформаторів рейтинг VoxUkraine.

Спробують свої сили у політичній боротьбі на округах також теперішні представники місцевої влади. На парламентські вибори кандидатами зареєстровані одразу два депутати облради від Блоку Петро Порошенка. Це Михайло Вдовцов – голова Ямпільської РДА, молодий керівник, який прагне надати нового економічного розвитку прикордонним районам України (маючи досвід розвитку у трьох – Могилів-Подільському, Ямпільському та Піщанському). Амбітний голова фракції БПП, заступник голови ОДА Олександр Крученюк представлятиме партію на 13 виборчому округу (Козятинський, Хмільницький та Калинівський райони).

Актуальне нині питання гендерного балансу. Серед представників ЄС на Вінниччині достатньо жінок. Окрім Олени Верлан, у партійному списку є Неля Мельник, заступниця голови Барської РДА та Ольга Дмитрів, заступниця голови Липовецької РДА.

admin

26 червня, 2019