У виправних закладах Вінниччини планують проводити практичні заняття з прав людини

Новини Вінниці / У виправних закладах Вінниччини планують проводити практичні заняття з прав людини

У Вінницькій області обговорила питання дотримання прав засуджених з керівниками виправних установ. Учасники переговорів, а це представники 5 державних установ, домовились про проведення у виправних закладах Вінницької області, практичних занять з прав людини.

У Вінницькій області обговорили питання дотримання прав засуджених з керівниками виправних установ. Учасники переговорів, а це представники 5 державних установ, домовились про проведення у виправних закладах Вінницької області практичних занять з прав людини.

Пр це повідомляють офіційні джерела

У нараді взяли участь представники «Центру пробації» у Вінницькій області, «Вінницької виправної колонії № 86», «Вінницької установи виконання покарань № 1», Вінницького міськрайонного відділу з питань пробації та «Літинської виправної колонії № 123».

«Учасники зустрічі обговорили пріоритетні напрямки співпраці щодо підвищення правової культури, правоосвітницва як засуджених, так і персоналу установ. Досягнуто домовленості, що з цією метою персонал установ виконання покарань Вінницької області тісно взаємодіятиме з Офісом Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Йдеться про дотримання прав засуджених, проведення соціального патронажу під час відбуття покарання, надання допомоги в процесі підготовки засуджених до звільнення та вжиття заходів щодо усунення виявлених недоліків під час моніторингових візитів», - йдеться в інформації.

Марина Карабай

22 травня, 2020