У виправному центрі на Вінниччині засуджений облаштував дистанційний «філіал банку» та виводив кошти на свій рахунок

Новини Вінниці / У виправному центрі на Вінниччині засуджений облаштував дистанційний «філіал банку» та виводив кошти на свій рахунок

Представляючись працівником служби безпеки банку, засуджений з Крижопільського виправного центру, отримував конфіденційну інформацію щодо рахунків своїх «жертв» і списував з них наявні кошти. У такий спосіб зловмисник привласнив десятки тисяч гривень довірливих громадян. Серед постраждалих – мешканці різних регіонів України. Під час проведення слідчих дій 8 лютого поліція вилучила у підозрюваного речові докази та гроші.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, задокументували злочинну діяльність 30-річного зловмисника оперативники управління карного розшуку спільно з працівниками кримінальної поліції та слідчими відділення поліції №1 Тульчинського РВП.

До речі, у Крижопільському виправному центрі підозрюваний перебуває, відбуваючи покарання за вчинення шахрайства. Вирішив не зупинятися… Чоловік представлявся банківським працівником та випитував необхідну для здійснення транзакцій інформацію. А саме реквізити карток, зокрема номер та код авторизації. Ці дані він використовував для несанкціонованого доступу до онлайн-банкінгу громадян.

Надалі гроші потерпілих переводив на свій мобільний номер чи електронний гаманець, за допомогою програми, встановленої на його мобільнику, після чого гроші перераховував на банківські картки.

Поліцейські провели обшук за місцем відбування покарання зловмисника та вилучили телефони, гроші, банківські картки, ноутбук, sim-картки, мобільні термінали та інші речові докази його причетності до злочинної діяльності.   

Слідство розпочало кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 КК України (шахрайство, вчинене у великих розмірах, або шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки). За такий злочин передбачено покарання до 8 років позбавлення волі. Досудове розслідування триває.  

Макс Мельник

9 лютого, 2022