У виправній колонії на Вінниччині засуджених безпідставно тримали в ізоляторі

Новини Вінниці / У виправній колонії на Вінниччині засуджених безпідставно тримали в ізоляторі

Щонайменше 21 засуджений у Могилів-Подільській виправній колонії №114 на Вінниччині безпідставно притягувався до дисциплінарної відповідальності. Д такого висновку після проведеної перевірки дійшли у Вінницькій обласній прокуратурі.

Щонайменше 21 засуджений у Могилів-Подільській виправній колонії №114 на Вінниччині безпідставно притягувався до дисциплінарної відповідальності. До такого висновку після проведеної перевірки дійшли у Вінницькій обласній прокуратурі.  

Як повідомляють у пресслужбі відомства, встановлено, що адміністрація колонії не належним чином перевіряє причини, обставини та мотиви вчинення засудженими порушень.

"Усього виявлено 21 факт незаконно застосованих заходів стягнень до засуджених. Крім того, за втручання прокуратури двох засуджених звільнено з дисциплінарного ізолятора установи", - йдеться у повідомленні прокуратури.

Разом з тим, під час перевірки виявлено й "закривання очей" адміністрації на окремі порушення засудженими порядку відбування покарання. Особливо це стосується користування мобільними телефонами. У прокуратурі стверджують, що розслідуються такі випадки формально.  

"Вказані порушення стали можливими перш за все через неналежне виконання своїх службових обов’язків працівниками Могилів-Подільської виправної колонії № 114 та незабезпечення належного відомчого контролю за діяльністю цієї установи Центрально-Західним міжрегіональним управлінням з питань виконання кримінальних покарань Міністерства юстиції. Вінницькою обласною прокуратурою начальнику виправної установи внесено вказівки про невідкладне усунення виявлених порушень та притягнення винних службових осіб до дисциплінарної відповідальності", - зазначають в обласній прокуратурі.

Сергій Маламура

11 лютого, 2021