У восьми громадах Вінниччини не вирішено питання з постачанням газу для бюджетних закладів

Новини Вінниці / У восьми громадах Вінниччини не вирішено питання з постачанням газу для бюджетних закладів

Сьогодні, 5 листопада, у приміщенні Вінницької облдержадміністрації відбулась оперативна нарада з головами вісьмох територіальних громад щодо стану підписання бюджетними закладами області договорів на постачання природного газу з ГК «Нафтогаз Трейдинг».

Як зауважив заступник голови ОДА Олександр Піщик, це надзвичайно важливо, адже мова йде про своєчасний початок теплопостачання. В облдержадміністрації зазначають, що наразі у Вороновицькій, Війтівецькій, Турбівській, Іванівській, Кунківській, Тиврівській, Теплицькій та Джулинській територіальних громадах це питання не вирішене.

Відтак, місцевим головам «необхідно терміново вжити заходи щодо укладення зазначених договорів та надання підтверджуючих матеріалів». За словами О.Піщика, профільне управління ОДА за потреби здійснить повний супровід та надасть допомогу органам місцевого самоврядування у вирішенні цього питання.

«Бюджетні організації не залишаться без природного газу на час підключення до нового постачальника. Однак питання необхідно вирішити без зволікань з боку територіальних громад, адже воно стосується теплопостачання об'єктів соціальної інфраструктури – лікарень, шкіл та садочків», – наголосив Олександр Піщик.

За словами посадовця, це стосується не лише зазначених громад – активізувати зусилля та завершити процедуру підписання договорів мають всі громади.

Нагадаємо, з метою забезпечення безперервності постачання природного газу постачальником «останньої надії», Уряд постановою  від 25 жовтня 2021 року № 1102 передбачив  безумовне відновлення газопостачання бюджетних установ операторами ГТС за їх зверненнями. Розпорядженням КМУ від 12 грудня 2018 року № 1023-р (зі змінами від 02 грудня 2020 року №1520-р) Державне підприємство зовнішньоекономічної діяльності «Укрінтеренерго» визначено постачальником «останньої надії» на період з 1 січня 2019 року до 31 грудня 2021 року.

Втім, у деяких громад є угоди з іншими постачальниками.

Олеся Рудницька

5 листопада, 2021