У вінницьких трамваях і тролейбусах піднімуть вартість проїзду

Новини Вінниці / У вінницьких трамваях і тролейбусах піднімуть вартість проїзду

На найближчому засіданні виконкому Вінницької міськради вирішать, чи підвищувати вартість проїзду у комунальному транспорті. Проект рішення з новими тарифами оприлюднено на сайті мерії.

На найближчому засіданні виконкому Вінницької міськради вирішить, чи підвищувати вартість проїзду у комунальному транспорті. Проект рішення з новими тарифами оприлюднено на сайті мерії.

Нагадаємо, на сьогодні за одну поїздку у міському трамваї чи тролейбусі пасажири сплачують по 3 гривні, а квиток у автобусі коштує 3,50 грн. У проекті рішення «Про встановлення тарифів на послуги з перевезення пасажирів та вартості місячних проїзних квитків у міському авто- та електротранспорті в м. Вінниці» пропонується встановити нові розцінки.

Вартість проїзду у трамваї та тролейбусі підвищиться до 4 гривень, а в автобусі – до 5 грн.

Нагадаємо, з липня у місті зросли тарифи на проїзд у маршрутках – до 6 гривень (до 5 грн. на скорочених маршрутах). Коли обговорювалося дане питання у червні, директор КП «Вінницька транспортна компанія» М. Луценко казав журналістам, що про змінення тарифів на електротранспорт найближчим часом не казатимуть.

До речі, у сусідньому Хмельницькому теж хочуть підняти тарифи – на проїзд тролейбусом до 3,5 грн, маршруткою до 5 грн. Але наприкінці року одночасно з введенням електронного квітка.  У Житомирі минулого вересня підняли ціни на проїзд в електротранспорті до 3 грн. Навіть в Одесі наразі пасажири платять в електротранспорті по 3 гривні.

Макс Мельник

14 липня, 2018