У вінницький «Пироговці» пацієнту видалили металевий уламок, який пошкодив легеню та серце

Новини Вінниці / У вінницький «Пироговці» пацієнту видалили металевий уламок, який пошкодив легеню та серце

У Вінницькій обласній лікарні ім. Пирогова після дообстеження у пацієнта виявили стороннє тіло - металевий уламок в серці, який міг щомиті викликати грізні ускладнення. Аби врятувати життя пацієнта необхідно було негайно видалити цей шматок металу.

Як повідомляють у закладі, чоловік отримав проникаючу травму правої половини грудної клітки з пошкодженням правої легені та правих відділів серця.

«19 січня командою кардіохірургів ВОКЛ ім. М.І.Пирогова на чолі з Сергійчуком О.Л. сумісною з кардіохірургом з Національного інституту серцево-судинної хірургії ім. М.М.Амосова Руденко С.А. успішно виконано багатогодинну, надзвичайно складну кардіохірургічну операцію - видалення металевого уламку з серця», - повідомляють у лікарні.

Особливість операції в тому, що виконували її сучасним малотравматичним методом – шляхом бічної мікроторакотомії – через невеликий, порівняно з класичним доступом, розріз грудної клітки.

Операція проводилася на працюючому серці пацієнта без зупинки кровообігу, тоді як зазвичай подібні оперативні втручання проводяться на штучному кровообігу та з зупинкою серця.

«Використання малоінвазивного методу мікроторакотомії при наданні хірургічної допомоги пацієнту з пораненням серця дозволило зменшити об'єм хірургічної травми, зменшити період післяопераційної реабілітації, що відповідає сучасним світовим стандартам надання медичної допомоги», - пояснюють у закладі.

Провівши складну високотехнологічну операцію на працюючому серці, кардіохірургам вдалося успішно видалити металевий уламок з серця. Наразі пацієнт почувається добре, проходить післяопераційну реабілітацію.

Дякуємо Національний інститут серцево-судинної хірургії імені М.М. Амосова та директору НІССХ ім. М.М.Амосова Василю Лазоришинцю за підтримку та плідну співпрацю в порятунку життя і здоров’я пацієнтів.