У Вінницькому обласному краєзнавчому музеї презентували альбом «Визначні пам’ятки Вінниччини»

Новини Вінниці / У Вінницькому обласному краєзнавчому музеї презентували альбом «Визначні пам’ятки Вінниччини»

ВОКМ випустив 3-є, доповнене і перероблене видання альбому «Визначні пам’ятки Вінниччини». Різноманітність об’єктів історії, природи і культури області спонукав працівників музею створити та видати альбом у 2011 р. У ньому висвітлили відомі туристичні принади пам’яток області. Альбом викликав таку непідробну зацікавленість у представників широкої громадськості, що 2 рази перевидавався та не втратив своєї актуальності.

Музей випустив 3-є, доповнене і перероблене видання альбому «Визначні пам’ятки Вінниччини». Саме різноманітність об’єктів історії, природи і культури області спонукали працівників закладу створити та видати альбом у 2011 році. Він викликав велику зацікавленість, тому перевидавався 2 рази та не втратив своєї актуальності.

Як зазначили у пресслужбі музею, в області на державному обліку перебуває чимала кількість пам’яток національного та місцевого значення, зокрема близько 400 природничих пам’яток, 1893 пам’ятки історії, 1724 – археології, 101 пам’ятка монументального мистецтва, 574 пам’ятки архітектури. З них 146 – пам’ятки національного значення (1 – природи, 8 – історії, 19 – археології, 6 – монументального мистецтва та 111 пам’яток архітектури й містобудування).

Тому, згідно розпорядження Вінницької обласної ради від 30 серпня 2019 р. № 165 «Про перевидання альбому «Визначні пам’ятки Вінниччини», було затверджено редакційну колегію та підготовлено 3-є видання альбому суттєво доповнене і перероблене, в першу чергу розділами:

  • по вшанування пам’яті Героїв Небесної сотні та загиблих в АТО-ООС воїнів-земляків;
  • інформацією про археологічні відкриття, нові пам’ятки, музеї тощо;
  • враховано елемент декомунізації, модернізовано окремі терміни.

«Видрукувати альбом вдалося за сприяння Вінницької обласної ради та Вінницької обласної державної адміністрації, підтримки департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вінницької ОДА» - зазначають у музеї.

Видання складається з восьми розділів, доповнених розширеними переліками пам’яток та картами. Композиційна структура видання вибудувана у відповідності до хронологічно-тематичного принципу і зумовлена потребою всебічного ознайомлення читачів з визначними природничими, історико-культурними об’єктами вінницького краю.

Новини Вінниці / У Вінницькому обласному краєзнавчому музеї презентували альбом «Визначні пам’ятки Вінниччини»Новини Вінниці / У Вінницькому обласному краєзнавчому музеї презентували альбом «Визначні пам’ятки Вінниччини»Новини Вінниці / У Вінницькому обласному краєзнавчому музеї презентували альбом «Визначні пам’ятки Вінниччини»Новини Вінниці / У Вінницькому обласному краєзнавчому музеї презентували альбом «Визначні пам’ятки Вінниччини»Новини Вінниці / У Вінницькому обласному краєзнавчому музеї презентували альбом «Визначні пам’ятки Вінниччини»
Ірина Заіковата

6 серпня, 2020