У вінницькому музеї Повітряних Сил ЗСУ анонсували день відкритих дверей

Новини Вінниці / У вінницькому музеї Повітряних Сил ЗСУ анонсували день відкритих дверей

Щороку з нагоди Дня Повітряних Сил Збройних Сил України 1 серпня вінничан та гостей міста запрошують до військово-історичного музею Повітряних Сил ЗСУ. Зазвичай на територію музею потрапити складно, адже він розташований на території Командного штабу – режимного об’єкту. На свято там влаштовують «день відкритих дверей».

Щороку з нагоди Дня Повітряних Сил Збройних Сил України 1 серпня вінничан та гостей міста запрошують до Військово-історичного музею Повітряних Сил ЗСУ. Зазвичай на територію музею потрапити складно, адже він розташований на території Командного штабу – режимного об’єкту. На свято там влаштовують «день відкритих дверей».

Військові вказують, що відвідувачів зустрічатиме військовий оркестр. Музей знаходиться по вулиці Стрілецька, 105. Гостей запрошують відвідати експозицію з 11:00 і до 15:00.

Організатори наголошують, що у вінничан вперше буде можливість потрапити до бойових гвинтокрилів Мі-2 та Мі-8.

Загалом у музеї представлено більше 40 експонатів військової авіаційної, зенітної, ракетної, радіолокаційної та ракетної стратегічної техніки. Уся техніка – справжні бойові машини, в яких збережено обладнання кабін.

Основний фонд музею налічує більше 1200 експонатів. Вінницька «колекція» - одна з найбільших в Україні. Музей було відкрито у 2001 році на території військової частини А-0215. У 2013 році Військово-історичний музей Повітряних Сил Збройних Сил України було реорганізовано у філію Національного військово-історичного музею України — музей Повітряних Сил. За час існування музей відвідали вже понад 150 тисяч екскурсантів, щороку - близько 15 тисяч гостей.