У вінницькому музеї Повітряних Сил відновили екскурсії (ВІДЕО)

Новини Вінниці / У вінницькому музеї Повітряних Сил відновили екскурсії (ВІДЕО)

Вінницький Військово-історичний музей Повітряних сил Збройних сил України розпочав прийом відвідувачів. Протягом  двох тижні адаптивного карантину тут вже побувало 6 груп. Наразі в музеї зібрано понад 40 експонатів військової авіаційної, зенітної, ракетної техніки, якої немає в жодному іншому музеї України.

Вінницький Військово-історичний музей Повітряних сил Збройних сил України розпочав прийом відвідувачів. Протягом двох тижнів адаптивного карантину тут вже побувало 6 груп. Наразі в музеї зібрано понад 40 експонатів військової авіаційної, зенітної, ракетної техніки, якої немає в жодному іншому музеї України.

Як розповів "Суспільному" завідувач музею Володимир Алєксєєв, музей діє вже 15 років, за цей час його експозицію побачило понад 150 тисяч відвідувачів. В експозиції є літак, який занесений до книги рекордів Гіннесса, як найшвидший у світі. Це МіГ-25.

Екскурсоводка закладу Наталя Чіпак каже, що географія експонатів охоплює всю Україну. Експозицію збирали у Білій Церкві, Одесі, Луцьку, Львові, Конотопі...

"В нашій колекції є три літаки, які останній свій рейс зробили у Вінниці, сіли у Гавришівці, а потім були доставлені до нашого музею. Це не штучно виготовлені макети, а реальні бойові машини. Деякі з них на сьогодні є в строю і служать в наших Збройних Силах України", - розповіла Н. Чіпак.

За рік музей відвідує 15 тисяч осіб. Це — школярі та туристи. На час карантину екскурсії припинили. Втім із послабленням обмежень, 22 травня, до музею знову повернулись відвідувачі. Оскільки територія музею є закритою, то потрапити на екскурсію можна за попередньою реєстрацією. Вартість квитка для дорослого — 20 гривень, дитячий — 10. Для пільговиків вхід — безкоштовний.

Ірина Заіковата

5 червня, 2020