У Вінницькому міськсуді відмовили у скасуванні громади ПЦУ (ФОТО)

Новини Вінниці / У Вінницькому міськсуді відмовили у скасуванні громади ПЦУ (ФОТО)

Вчора, 10 грудня, Віінницький міськсуд відмовив позивачу, який представляв нечисленну громаду УПЦ МП у селі Велика Кісниця Ямпільського району, у розгляді справи проти дій очільника управління по справам релігій та національностей Вінницької ОДА та односельців. Чоловіку, який є сином місцевого священика Московського патріархату, не «сподобалось» те, що у селі, як і багатьох населених пунктах Вінниччини, провели збори релігійної громади щодо переходу до ПЦУ.

Вчора, 10 грудня, Віінницький міськсуд відмовив позивачу, який представляв нечисленну громаду УПЦ МП у селі Велика Кісниця Ямпільського району, у розгляді справи проти дій очільника управління по справам релігій та національностей Вінницької ОДА та односельців. Чоловіку, який є сином місцевого священика Московського патріархату, не «сподобалось», що у селі, як і багатьох населених пунктах Вінниччини, провели збори релігійної громади щодо переходу до ПЦУ.

Людина подала до суду заяву про «визнання недійсним рішення загальних зборів та про визнання незаконним рішення дій чи бездіяльності органу державної влади» в особі Ігоря Салецького, як керівника «релігійного» управління.

Під час розгляду справи у Вінницькому міськсуді позивач називав односельців «розкольниками» та «неканонічними». Дискусія на релігійну тематику не входить в компетенцію суду. Після нетривалого перебування у нарадчій кімнаті суддя Наталя Бессараб відмовила у розгляді, не почавши її розгляд по суті.

Фото з Facebook

Новини Вінниці / У Вінницькому міськсуді відмовили у скасуванні громади ПЦУ (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінницькому міськсуді відмовили у скасуванні громади ПЦУ (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінницькому міськсуді відмовили у скасуванні громади ПЦУ (ФОТО)
Олег Верлан

11 грудня, 2019