У Вінницькому художньому музеї провели майстер-клас у техніці гарячої емалі

Новини Вінниці / У Вінницькому художньому музеї провели майстер-клас у техніці гарячої емалі

Київська художниця Олександра Барбалат протягом семи років у власній майстерні навчає усіх охочих візантійській художній гарячій емалі та ебру. Аби поділитись своїми знаннями та вміннями з вінничанами, майстриня привезла інструменти та матеріали аби провести майстер-клас у техніці "гаряча емаль" у вінницькому художньому музеї, у рамках виставки творчих робіт учнів емальєрної школи.

Київська художниця Олександра Барбалат протягом семи років у власній майстерні навчає усіх охочих візантійській художній гарячій емалі та ебру. Аби поділитись своїми знаннями та вміннями з вінничанами, майстриня привезла інструменти та матеріали аби провести майстер-клас у техніці "гаряча емаль" у Вінницькому художньому музеї, у рамках виставки творчих робіт учнів емальєрної школи.

Як розповіла "Суспільному" організаторка виставки Олександра Барбалат, вона родом із Вінниці, але багато років живе і працює в Києві. Технікою гарячої емалі, яка є новою для України, пані Олександра займається більше 25 років.

Майстриня привезла з собою муфельна піч, в якій випалюють вироби, щипці, напильники, дріт, кислоту, емаль та інше.

"Однак, перед тим як розпочати роботу необхідно визначитися з формою об'єкта. Потім обрану заготовку ґрунтують. Коли прикраса трохи просохне її сталять в піч. Випалюють при температурі шістсот — вісімсот градусів кілька хвилин.

За годину прикраси готові. Зазвичай один виріб із емалі виготовляють щонайменше один робочий день. Але майстер-клас у нас спеціально розроблений ознайомчий, тому провели його за полегшеною програмою", -  каже Барбалат.

Участь у майстер-класі взяли близько десятка вінничан.

Новини Вінниці / У Вінницькому художньому музеї провели майстер-клас у техніці гарячої емалі Новини Вінниці / У Вінницькому художньому музеї провели майстер-клас у техніці гарячої емалі Новини Вінниці / У Вінницькому художньому музеї провели майстер-клас у техніці гарячої емалі Новини Вінниці / У Вінницькому художньому музеї провели майстер-клас у техніці гарячої емалі Новини Вінниці / У Вінницькому художньому музеї провели майстер-клас у техніці гарячої емалі