У вінницькій «Тімірязєвці» почали створювати ретро міні-музей

Новини Вінниці / У вінницькій «Тімірязєвці» почали створювати ретро міні-музей

У Вінниці відкриють ще один музей, цього разу в обласній науковій бібліотеці імені Тімірязєва. Експонати для майбутньої експозиції вже почали збирати. Відділ мистецтв на базі якого в подальшому і буде міні-музей оголосив акцію: «Я заново народжуся», яка передбачає збір ретро речей, які так чи інакше пов’язані з мистецтвом: музикою, театром, кіно, живописом. До неї у книгарні закликають долучитися вінничан.

У Вінниці відкриють ще один музей, цього разу в обласній науковій бібліотеці імені Тімірязєва. Експонати для майбутньої експозиції вже почали збирати. Відділ мистецтв, на базі якого в подальшому і буде міні-музей, оголосив акцію: «Я заново народжуся», яка передбачає збір ретро речей, які так чи інакше пов’язані з мистецтвом: музикою, театром, кіно, живописом. До неї у книгарні закликають долучитися вінничан.

«Якщо у вас є не потрібний музичний інструмент, родіола чи патефон, чорнильниці чи пензлі, можливо старий телевізор у дерев’яному корпусі і ви хочете, щоб його побачили якомога більше людей тоді, просимо вас долучитися до створення мистецького ретро міні-музею, який ми плануємо вже у першому кварталі наступного року відкрити у своєму відділі. На сьогоднішній день у нас вже є діапроектор, діафільми, грамплатівки, є гнучкі платівки, які свого часу вклеювалися у журнал «Кругозір», що не виходить зараз. Є музичні інструменти старого випуску, а також раритетні баян і німецьке піаніно з прекрасним звучанням», – каже завідувач відділу мистецтв бібліотеки Тімірязєва Неля Войтюк.

Збирати експонати планують до кінця 2018 року. Відвідати міні-музей у бібліотеці зможуть усі бажаючі, вхід вільний. А при груповому відвідуванні бібліотекарі обіцяють забезпечити екскурсійний супровід.

«Мета нашої мистецької ініціативи в тому, щоб показати вінничани та гостям міста, зокрема молоді, ті речі, які вони можливо не бачили, не знали або не пам’ятають», - зазначила Неля Войтюк.

Саша Григоровська

7 листопада, 2018