У вінницькій школі №33 відкрили меморіальну дошку на честь загиблого на фронті Романа Балаби

Новини Вінниці / У вінницькій школі №33 відкрили меморіальну дошку на честь загиблого на фронті Романа Балаби

Сьогодні, 13 січня, у Вінниці відкрили меморіальну дошку на честь загиблого під час оборони Харківщини командира розвідувального вiддiлення розвідувального взводу, випускника школи № 33 старшого сержанта Романа Балаби.

Торік, 14 квітня на околиці села Довгеньке Ізюмського району у районі ведення бойових дій з переважаючими силами армії окупантів, незважаючи на високий рівень загрози, Роман Балаба не вiдступив з позиції та до останнього проводив спостереження за переміщенням ворожих сил, надавав своєчасну інформацію до штабу батальйону. Прикриваючи відхід побратимів, вінничанин віддав найцінніше - власне життя.

Як повідомляє департамент освіти Вінницької міськради, пам’ятну дошку встановили в освітньому закладі, де навчався Герой. Вшанувати пам’ять загиблих воїнів-захисників прийшли їхні рідні, близькі, друзі та побратими, а також педагоги школи. 

«На жаль йдуть найкращі. І наш обов’язок як педагогів, виховувати молоде покоління саме на зразках героїчних подвигів таких як подвиг нашого випускника Романа», - зазначила на урочистому відкритті директорка школи № 33 Наталія Сидоренко.

Директорка департаменту освіти Вінницької міської ради Оксана Яценко додала, що сумною ознакою нашого часу стало відкриття меморіальних дошок, які з’явилися саме на фасадах освітніх закладів.

«Саме школи виховували тих хлопців, які зараз кладуть своє життя та здоров’я на вівтар нашої Батьківщини - так, як це зробив Роман Балаба. Сьогодні, відкриття меморіальної дошки на фасаді школи № 33 - це перший крок до увіковічення подвигу і пам’яті Романа, який загинув, захищаючи нашу Україну», - зауважила Оксана Яценко.