У вінницькій «Пироговці» для лікування поранених активно використовують вакуумну терапію

Новини Вінниці / У вінницькій «Пироговці» для лікування поранених активно використовують вакуумну терапію

Війна стала викликом не лише для військових. Інші підходи для лікування почали більш активно використовувати цивільні медики. У Вінницькій обласній клінічній лікарні ім. Пирогова, приміром, для лікування різноманітних обширних ран, а також різноманітних виразок застосовують вакуумну терапію, яку називають однією з найефективніших методик.

«У клінічному високоспеціалізованому хірургічному Центрі з малоінвазивними технологіями 75% операцій на органах черевної порожнини проводять малоінвазивними втручаннями. Пацієнту це дає можливість швидко повернутися до звичного життя, операція менш травматична і хворий уже через кілька годин після оперативного втручання встає, сідає. А на другий день переводиться на амбулаторне лікування», - зазначив лікар-хірург Ілля Гуменчук.

За його словами, віднедавна у Центрі стали активно застосовувати Vac-терапію. Це одна із найефективніших методик лікування різноманітних обширних ран, а також різноманітних виразок.

ВАК–терапія (вакуумна терапія, VAC, NPWP) — місцевий терапевтичний вплив, що здійснюється з допомогою вакууму. В основі методу лежить застосування слабкого від'ємного тиску, у середовищі якого розташовується рана. Слабкий від'ємний тиск поліпшує відтікання раневого секрету, набагато швидше з'являється грануляційна тканина, звужуються краї рани, покращується мікроциркуляція.