У вінницькій поліції заявляють про викриття серійного нападника на пенсіонерок

Новини Вінниці / У вінницькій поліції заявляють про викриття серійного нападника на пенсіонерок

Вінницькі слідчі зібрали докази, які свідчать про причетній затриманого 24 травня 53-річного чоловіка до кількох нападів на літніх жінок. Його остання жертва померла, іншим пощастило вижити.

Вінницькі слідчі зібрали докази, які свідчать про причетній затриманого 24 травня 53-річного чоловіка до кількох нападів на літніх жінок. Його остання жертва померла, іншим пощастило вижити.

Нагадаємо, жахливу картину наслідків побиття 88-річної вінничанки вранці 24 травня побачила її сусідка, яка і викликала поліцію. Нетривале розслідування вивело слідчих на безхатька. Саме 53-річного чоловіка підозрюють у жорстокому побитті пенсіонерки, яка померла від больового шоку.

Підозрюваного правоохоронці затримали 25 травня. До пошуку чоловіка без постійного місця проживання залучалися співробітники різних підрозділів поліції. Слідством розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 КК України (умисне вбивство). Такий злочин карається ув’язненням терміном до 15 років.

Як повідомляють нині у відділі комунікації ГУНП у Вінницькій області, у ході слідства з’ясувалося, що чоловік причетний до  нападу ще на двох  жінок, яких він намагався вбити в минулому році у Вінниці.

Близько четвертої години ранку 17 травня 2020 року підозрюваний через вікно проник до помешкання двох сестер 69 та 72 років. Він накинувся на жінок з ножем та наніс обом численних поранень.

Жінки чинили активний опір нападнику, кликали на допомогу, відтак, він втік з місця злочину, не довівши задумане до кінця.

Наразі затриманому, який перебуває під вартою, також оголошено про підозру у незаконному проникненню до житла особи згідно ст.162 КК України та у вчиненні незакінченого замаху на умисне вбивство двох людей згідно ч.3 ст.15 п.п.1,9 ч.2 ст.115 КК України.

За такі злочини підозрюваному може загрожувати довічне ув’язнення. Триває слідство.

Макс Мельник

7 червня, 2021