У вінницькій поліції заявляють про ліквідацію мережі «алкогольних» інтернет-магазинів

Новини Вінниці / У вінницькій поліції заявляють про ліквідацію мережі «алкогольних» інтернет-магазинів

У Могилеві-Подільському правоохоронці викрили підпільний цех по виробництву та склад алкогольної продукції місцевого виробництва. Слідчі спільно з оперативниками кіберполіції вилучили понад 1200 тетрапаків готового для продажу фальсифікату, тонну спиртової суміші, обладнання та матеріали для повного циклу виробництва контрафактного товару. Наразі у поліції вказують, що група ділків створила декілька вебресурсів, через які продавали сурогат під виглядом спиртного відомих брендів.

Як зазначають у відділі комунікації поліції у Вінницькій області, інформацію про незаконну роботу інтернет-сайтів з продажу сурогатного алкоголю правоохоронці отримали на початку 2022 року.

За цим фактом слідчі Вінницького районного управління поліції розпочали кримінальне провадження та спільно з оперативниками кіберполіції Вінницької області встановили осіб, причетних до протиправної діяльності.

Алкогольну продукцію жителі Могилева-Подільського віком 31 та 34 роки виготовляли на одному зі складів міста. «Товар» покупцям відправляли через місцеве поштове відділення.

Під час проведення санкціонованих обшуків за місцем проживання одного із фігурантів та у підпільному цеху, поліцейські вилучили також барвники, ароматизатори, обладнання для розливу, розхідні матеріали для виготовлення ще майже 5 тисяч тетрапаків з маркуванням різних торговельних марок, банківські картки, «чорнові» записи, комп’ютерну техніку, гроші , отримані злочинним шляхом.

Процесуальне керівництво документування злочину здійснює Вінницька окружна прокуратура.

Слідчим відділом Вінницького районного управління поліції розслідується кримінальне провадження, розпочате за ч. 3 ст. 229 КК України (Незаконне використання знаку для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару). Такий злочин карається штрафом від десяти тисяч до п'ятнадцяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Після проведення всіх процесуальних дій та експертиз буде вирішуватись питання щодо притягнення зловмисників до відповідальності також за ст. 204 Кримінального кодексу України (Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів).