У вінницькій поліції відзвітували, чи виявили порушення на Великдень

Новини Вінниці / У вінницькій поліції відзвітували, чи виявили порушення на Великдень

Порушень громадського порядку і карантинних обмежень під час святкових богослужінь на території Вінницької області не зафіксовано. Про це заявили у обласному главку поліції. Як нагадали у відділі комунікацій ГУНП у Вінницькій області, до забезпечення правопорядку та здійснення контролю за дотриманням карантинних обмежень під час Великодніх богослужінь залучені близько 2 тисяч поліцейських.

Порушень громадського порядку і карантинних обмежень під час святкових богослужінь на території Вінницької області не зафіксовано. Про це заявили у обласному главку поліції. Як нагадали у відділі комунікацій ГУНП у Вінницькій області, до забезпечення правопорядку та здійснення контролю за дотриманням карантинних обмежень під час Великодніх богослужінь залучені близько 2 тисяч поліцейських.

Поліцейські продовжують стежити за правопорядком біля культових споруд до повного завершення релігійних святкових заходів. Також у поліції Вінниччини подякували мешканцям області за порозуміння та свідоме дотримання карантинних обмежень задля збереження здоров’я власного і оточуючих.

Загалом, за інформацією обласного главку, станом на ранок 19 квітня, з початку запровадження карантинних заходів працівниками поліції Вінниччини складено 280 протоколів за адмінправопорушення, передбачене ст. 44-3 КУпАП (порушення правил щодо карантину людей, санітарно-гігієнічних, санітарно протиепідемічних правил і норм), які направлено на розгляд судів.

Так, патрульні поліцейькі Вінниці склали 37 протоколів, а співробітники ГУНП у Вінницькій області склали 243 протокола. З них:

18 - щодо керівників підприємств, установи, організації;

38 - щодо керівників торгового закладу, установи харчування;

103 - щодо підприємців, або інших осіб, які здійснювали торгівельну діяльність, або надавали послуги;

77 – щодо фізичних осіб;

17 - щодо перевізників (13 водії маршрутних таксі та 1 водій тролейбусу, 3 нерегулярні перевезення);

27 – щодо громадян за порушення карантинних правил щодо самоізоляції.

Окрім того, з початку запровадження карантинних заходів, на території області задокументовано один факт вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ст. 325 КК України (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням).

Макс Мельник

19 квітня, 2020