У вінницькій поліції прокоментували сутичку з активістами «Нацдружин» біля огорожі «Вінницяобленерго» та пояснили, чи відкриватимуть провадження (ФОТО)

Новини Вінниці / У вінницькій поліції прокоментували сутичку з активістами «Нацдружин» біля огорожі «Вінницяобленерго» та пояснили, чи відкриватимуть провадження (ФОТО)

У Вінниці 18 листопада близько 50 активістів місцевого осередку «Національних дружин» влаштували акцію протесту біля території ПАТ «Вінницяобленерго». Серед іншого вона призвела до сутичок з правоохоронцями. У місцевій поліції пояснили, що кримінального провадження за цим фактом не відкривали, адже ніхто не отримав ушкоджень.

У Вінниці 18 листопада близько 50 активістів місцевого осередку «Національних дружин» влаштували акцію протесту біля території ПАТ «Вінницяобленерго». Серед іншого вона призвела до сутичок з правоохоронцями. У місцевій поліції пояснили, що кримінального провадження за цим фактом не відкривали, адже ніхто не отримав ушкоджень.

Акцію через «шантаж міста» енергетиками активісти анонсували у соцмережі, але вона не стала затребуваною у журналістів місцевих видань. Мабуть через те, що не всі розуміли сенс протесту. Так, звісно, «Вінницяобленерго» кілька разів в ультимативній формі змушувало обласну та міську владу шукати, у який спосіб «перекрити» борги КП «Вінницяоблводоканал».

Попри те, що комунальники декілька разів не дотримувалися термінів виплат, всі сторони пішли на зустріч підприємству, адже від його ритмічної роботи залежить 400-тисячне місто. Більш того, всі домовилися про поетапне погашення і наразі питання відключення актуальним назвати складно… Про досягнення компромісу заявляли як мер Вінниці Сергій Моргунов, так і топ-менеджер обленерго Андрій Поліщук. Ображеним у цій ситуації можна вважати хіба що очільника «Вінницяоблводоканалу» Олександра Чернятинського, якому дісталося на горіхи від місцевої влади.

Також варто зазначити, що представники «Нацдружин» не вперше пікетують енергетиків. Але раніше акції влаштовувалися, коли ситуація з відключенням та погашенням боргів ще була лише у стадії перемовин. Наразі нібито поставлено крапку…

Активістів це не зупинило. Цього разу на 16-у годину мітингувальники принесли із собою свинячу голову, яку причепили до огорожі, а також намагалися прорватися на територію режимного об’єкту, яким по статусу є головний офіс «Вінницяобленерго». Також активісти вимагали відставки гендиректора компанії Андрія Поліщука.

«В енергокомпанії звернулися до поліції з проханням забезпечити громадський порядок, хоча б ми і так його забезпечили, адже у соцмережах анонс акції висвітлювався. Під час спроби пройти на територію, активістів відтіснили та не допустили грубого порушення порядку», - пояснила NaПарижі керівник відділу комунікацій ГУНП у Вінницькій області Анна Олійник.   

Декілька десятків спецназівців з підрозділу ТОР фактично стали стіною і відмовилися пропускати активістів на відомчу територію обленерго, через що і сталася бійка. Але, за словами А. Олійник, ніхто не постраждав, тому були відсутні підстави для відкриття кримінального провадження. І через 45 хвилин від початку акція закінчилася.

Фото з Facebook

Новини Вінниці / У вінницькій поліції прокоментували сутичку з активістами «Нацдружин» біля огорожі «Вінницяобленерго» та пояснили, чи відкриватимуть провадження (ФОТО)Новини Вінниці / У вінницькій поліції прокоментували сутичку з активістами «Нацдружин» біля огорожі «Вінницяобленерго» та пояснили, чи відкриватимуть провадження (ФОТО)Новини Вінниці / У вінницькій поліції прокоментували сутичку з активістами «Нацдружин» біля огорожі «Вінницяобленерго» та пояснили, чи відкриватимуть провадження (ФОТО)