У Вінницькій ОДА розповіли, як в області ліквідовують наслідки вчорашньої стихії та чи компенсують людям збитки

Новини Вінниці / У Вінницькій ОДА розповіли, як в області ліквідовують наслідки вчорашньої стихії та чи компенсують людям збитки

У районах Вінниччини, що постраждали від учорашньої негоди, наразі працюють комісії, які класифікують масштаби пошкоджень та складають відповідні акти. Про це повідомив заступник директора Департаменту цивільного захисту ОДА Сергій Дев’ятий. За його словами, усі документи до відповідної обласної комісії вони мають подати до 16 години

У районах Вінниччини, що постраждали від учорашньої негоди, наразі працюють комісії, які класифікують масштаби пошкоджень та складають відповідні акти. Про це повідомив заступник директора Департаменту цивільного захисту ОДА Сергій Дев’ятий. За його словами, усі документи до відповідної обласної комісії вони мають подати до 16 години.

Нагадаємо, що найбільш постраждали від буревію села в Крижопільському, Могилів-Подільському, Теплицькому, Тульчинському, Томашпільському та Чернівецькому районах, а також місто Ладижин. На проїжджі та пішохідні частини дороги вітер повалив дерева.

«Якщо в якомусь із районів буде класифікована «надзвичайна ситуація», то тоді можливо буде задіяти для відновлення, зокрема, пошкоджених будівель і дахів, бюджетні кошти. Тобто для державної допомоги мають бути вагомі підстави, відповідно до вимог закону», - сказав Сергій Дев’ятий.

Якщо збитки класифікують як такі, що виникли внаслідок надзвичайної ситуації, область має змогу допомогти людям. За словами заступника голови Вінницької ОДА Василя Броварника, якраз для таких випадків в обласному резервному фонді акумульовано 6 млн грн, а на складах є понад 10 тис листів шиферу.   

«У трьох районах Вінниччини, які постраждали від негоди 2 липня, звечора працювали 22 бригади, які відновили 20 ліній електропередач,- зазначив Василь Броварник. - На ранок 3 липня було подано напругу до 39 населених пунктів, підключено 222 трансформаторних підстанції. Від учорашнього дня на місцевому та обласному рівнях триває робота оперативних штабів щодо визначення ступеня ушкодження об’єктів та подолання наслідків надзвичайної події», - наголосив В.Броварник.

Підрозділи ДСНС тим часом працюють над забезпеченням проїзду основними автомагістралями Вінниччини. За словами заступника начальника ГУ ДСНС в області з реагування на надзвичайні ситуації Юрія Терентьєва, наразі головні траси розчищено від повалених дерев. Зараз ведуться роботи у напрямку Шаргород-Чернівці.

Фото із сайту Вінницької ОДА