У Вінницькій облраді виділили додаткові 3 мільйони на тероборону

Новини Вінниці / У Вінницькій облраді виділили додаткові 3 мільйони на тероборону

На позачерговій 18 сесії Вінницької облради, що відбулась 15 лютого, депутати підтримали додаткове фінансування підрозділів територіальної оборони у розмірі 3 млн грн.

«Всі ми знаємо, що за останні тижні боєготовність розташованих на кордоні з Україною російських підрозділів значно посилилась. Ситуація дуже складна, накопичення військ навколо України триває. У медійному просторі поширюється інформація про ймовірність повномасштабного російського вторгнення з дня на день», – зазначив перед голосуванням голова обласної ради Вячеслав Соколовий.

За його словами, місцева влада передала для територіальної оборони приміщення для облаштування кімнат зберігання зброї, боєприпасів, зв’язку, таємних документів. Однак, для якнайшвидшого приведення їх у відповідність та оперативного формування підрозділів, необхідне додаткове фінансування.

«Ми маємо посилити позиції регіону, створити всі умови для потужного національного спротиву. Для цього необхідне повномасштабне розгортання бригад і батальйонів Сил територіальної оборони ЗСУ, – підкреслив Вячеслав Соколовий. – Обласна рада має якнайшвидше розв'язувати це питання. Саме це стало причиною термінового скликання позачергової сесії». 

Отже першим питанням порядку денного депутати погодили зміни до Комплексної оборонно-правоохоронної програми Вінницької області на 2021-2025 роки. На виконання заходів програми було додатково виділено 3 млн грн. кошти спрямують на забезпечення заходів мобілізації, підготовки до територіальної оборони, матеріально-технічного забезпечення суб’єктів територіальної оборони.

Перед депутатами обласної Ради виступив Юрій Парадюк.

«З урахуванням рівня загроз, у кожному районі за допомогою органів виконавчої влади та місцевого самоврядування підрозділи територіальної оборони у Вінницькій області отримали фонди, місця постійної дислокації і почали процес формування, – запевнив командир окремої бригади територіальної оборони Юрій Парадюк. – Ми на шляху створення дійсно суттєвої сили з назвою національний спротив, яка буде здатна зупинити дії ворога».

За його словами, стан фондів такий, що задовольняє мінімальні потреби для виконання завдань, які поставлені Головнокомандувачем перед командувачем Сил територіальної оборони ЗСУ. Але аби вкластися у плани по реалізації завдань до 31 березня, потрібні саме 3 додаткові мільйони.  

Олеся Рудницька

15 лютого, 2022