У Вінницькій облраді планують «засудити» плату за транспортування газу

Новини Вінниці / У Вінницькій облраді планують «засудити» плату за транспортування газу

Вінницька облрада на найближчій сесії може звернутися до президента, уряду та парламенту із проханням «терміново скасувати ганебну постанову НКРЕКП, яка затвердила абонентську плату за транспортування газу». Принаймні, проект відповідного рішення вже розміщено на офіційному сайті Вінницької облради.

Вінницька облрада на найближчій сесії може звернутися до президента, уряду та парламенту із проханням «терміново скасувати ганебну постанову НКРЕКП, яка затвердила абонентську плату за транспортування газу». Принаймні, проєкт відповідного рішення вже розміщено на офіційному сайті Вінницької облради. Його розробником значиться комісія з питань бюджету, фінансів та обласних програм.

У тексті звернення, який пропонується затвердити, констатується, що «життя у  більшості населення України тяжке, у людей не вистачає коштів на харчування,  ліки та сплату за комунальні послуги». А рішення НКРЕКП, на думку авторів звернення, тільки поглибить проблему.  

«Вважаємо,  що  такі  нарахування  несправедливі, адже українці самі проводили трубопроводи з блакитним паливом до своїх осель. Враховуючи, що за кожен день прострочки платежу споживач, окрім оплати послуги розподілу, має сплатити ще й компенсацію, яка дорівнює розміру самої плати – тобто фактично за період, на який прострочено платіж, споживач має сплатити подвійний тариф за розподіл. При цьому датою оплати є не дата оплати квитанції в банку чи онлайн, а дата, на яку оплата була зарахована на рахунок.

Сплатити за доставку газу, потрібно щомісяця до 20 числа. Проте, пенсії і зарплати нараховують в кінці місяця, то ж виходить, що платити фактично не буде чим. Зважаючи на викладене, враховуючи складне соціально-економічне становище більшості жителів України, звертаємося з проханням терміново скасувати ганебну постанову НКРЕКП, яка затвердила абонентську плату за транспортування газу і не допустити подальшого підвищення цін на газ та зубожіння населення». – йдеться у проекті звернення депутатів Вінницької облради.