У Вінницькій міськраді відповіли на звернення щодо акваматів «Долина Плюс»

Новини Вінниці / У Вінницькій міськраді відповіли на звернення щодо акваматів «Долина Плюс»

Вінничан бентежить ситуація із демонтажем по місту автоматів питної води «Долина Плюс». Протягом січня вони написали три петиції до міськради щодо цього та звернулись до міського голови.

У зверненні йшлося про те, аби надати дозвіл приватній компанії на те, щоб і надалі працювати у Вінниці.  

«​На Ваше звернення щодо не отримання дозвільних документів на розташування автоматів з питної води «Долина Плюс», інформуємо про наступне.

За зверненням МПП «Супутник» 18.03.2021 р. Рішенням Виконавчого комітету Вінницької міської ради № 671 було погоджено розташування 250 пересувних об'єктів сезонної торгівлі безалкогольними напоями (питна вода з автоматів). 

Виконавчі органи міської ради неодноразово інформували вищезазначене підприємство щодо необхідності продовження терміну дії рішення від 18.03.2021 р. № 671 «Про розташування пересувних об'єктів сезонної торгівлі безалкогольними напоями».

У зв'язку з закінченням терміну дії даного рішення (01.10.2021 р.) та  не  поданням  нового пакету документів щодо продовження його терміну дії, як це передбачено рішенням Виконавчого комітету Вінницької міської ради від 26.02.2015 р.№ 438 (зі змінами та доповненнями), дані об'єкти сезонної торгівлі підлягають демонтажу, про що було попереджено керівництво МПП «Супутник».

Питання щодо розташування пересувних об'єктів сезонної торгівлі (питна вода з автоматів) на території Вінницької міської територіальної громади буде розглядатись виконавчим комітетом після проведення процедури перегляду та внесення відповідних змін в рішення виконавчого комітету міської ради від 26.02.2015 №438», - йдеться у відповіді на звернення, яке опубліковано 4 лютого на сайті міськради. 

Нагадаємо, про думки різних сторін NaПарижі писав у матеріалі «Ситуація з «Долина Плюс»: з Вінниці зникають популярні автомати питної води, а кожна зі сторін має свій погляд на причини».

Олег Верлан

4 лютого, 2022