У Вінницькій міськраді обіцяють виділити з бюджету 5 млн грн на потреби територіальної оборони

Новини Вінниці / У Вінницькій міськраді обіцяють виділити з бюджету 5 млн грн на потреби територіальної оборони

Мер Вінниці Сергій Моргунов 15 лютого зустрівся з командиром бригади територіальної оборони Вінниччини Юрієм Парадюком. Очільник громади пообіцяв, що депутатський корпус Вінницька міськради підтримує фінансову підтримку українських військових підрозділів.

«На цей рік загалом плануємо передбачити у бюджеті громади 5 млн грн на потреби територіальної оборони. Упевнений, депутатський корпус міської ради підтримає це рішення», – пояснив міський голова Сергій Моргунов.

Розгортання сил територіальної оборони відповідно до Закону про національний спротив в Україні розпочали з початку року. У Вінницькій області сформовані бригада та сім батальйонів. Наразі створюються центри територіальної оборони, де можна отримати інформацію та проконсультуватися.

С.Моргунов зазначив, що важливо консолідувати зусилля територіальних громад з державними органами влади та Збройними Силами задля якісного забезпечення сил територіальної оборони.

Нагадаємо, що Вінницький районний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки запрошує громадян України на військову службу за короткостроковим контрактом до батальйону ТрО (територіальної оборони).

У Центрі підкреслюють, що держава гарантує соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх родин, а також виплату грошового забезпечення рядовому та сержантському складу. Військова служба здійснюється тільки в межах Вінницького району, військове містечко поблизу с. Пултівці, Якушинецької територіальної громади.

Основні вимоги під час відбору: вік від 35 до 55 років, досвід проходження військової служби, придатність за станом здоров’я, фізична підготовленість та психологічна стійкість, загальноосвітній рівень, мотивація до військової служби, відсутність судимостей.

Перевагами служби у підрозділах територіальної оборони є несення служби на території Вінницького району, збереження робочого місця та середньомісячної заробітної плати (для працюючих під час призову). Також – стабільне грошове забезпечення, соціальні гарантії військовослужбовців ЗСУ, можливість долучитися до захисту Батьківщини.

Консультації з усіх питань щодо проходження військової служби за контрактом можна отримати, звернувшись до Вінницького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки за адресою: м. Вінниця, вул. Д.Галицького, 31. Або зателефонувати за номерами: 063-498-48-72; 096-211-70-35.

Олеся Рудницька

15 лютого, 2022