У вінницькій колонії налагодили підпільну обробку бурштину

Новини Вінниці / У вінницькій колонії налагодили підпільну обробку бурштину

Під час раптової перевірки Вінницької виправної колонії №86 у стелі знайшли схованку з 3 кг бурштину. Каміння вилучено для проведення експертизи. Знахідка вказує на те, що у закладі налагодили підпільну обробку.

Про це повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури.

«Заступник керівника Вінницької окружної прокуратури провів раптову перевірку в державній установі «Вінницька виправна колонія (№ 86)» щодо повноти проведення її працівниками обшуків у промисловій зоні. В одному з цехів, де працюють засуджені, у стелі виявлено схованку, у якій  знаходилося майже три кілограми каміння, зовні схожого на бурштин орієнтовою вартістю понад 100 тис. грн», - йдеться у повідомленні.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 240-1 КК України (незаконне придбання та зберігання бурштину, законність походження якого не підтверджується відповідними документами). Санкція статті передбачає покарання на строк до трьох років позбавлення волі.

У прокуратурі зазначають, що наразі вживаються заходи спрямовані на встановлення винних осіб, а також шляхів потрапляння заборонених речей до виправної колонії. Процесуальне керівництво здійснюється Вінницькою окружною прокуратурою, досудове розслідування  – відділ поліції № 1 Вінницького РУП ГУНП у Вінницькій області.

Макс Мельник

30 листопада, 2023