У вінницькі школи та дитсадки пропонують закупити дезінфікуючі килимки

Новини Вінниці / У вінницькі школи та дитсадки пропонують закупити дезінфікуючі килимки

Вінничанин Павло Чайковський 1 вересня опублікував петицію до міськради з пропозицією оснастити дезінфікуючими килимками місцеві школи та ДНЗ. На його думку, вони можуть стати чудовою альтернативою «змінного взуття».

Вінничанин Павло Чайковський 1 вересня опублікував петицію до міськради з пропозицією оснастити дезінфікуючими килимками місцеві школи та ДНЗ. На його думку, вони можуть стати чудовою альтернативою «змінному взуттю».

«На сьогодні, незважаючи на те, що в школах пролунали перші дзвоники, сам подальший навчальний процес в умовах карантину виглядає дещо незрозумілим. А за відсутності чітких рекомендацій з боку МО, основна відповідальність покладається на педагогічні колективи та адміністрацію навчальних закладів. Тому багато шкіл «беруть ініціативу в свої руки» та самостійно запроваджують додаткові заходи», - зазначає автор петиції.

Він вказує, що окремі школи обрали шлях із запровадженням «змінного взуття». Чоловік вважає, що хоча це мінімізує ризики, але додатково «навантажує» школярів, особливо, молодшокласників.

«З метою полегшення навантаження на плечі школярів та для загальної зручності, пропоную розглянути можливість встановлення в кожній школі та ДНЗ спеціальних дезінфекційних матів-ковриків. Це не лише полегшить ношу школярів, а й зменшить скупчення дітей при вході до школи», - впевнений вінничанин.

Макс Мельник

2 вересня, 2020