У «Вінницяміськтеплоенерго» повідомляють про 80%-у готовність до опалювального сезону

Новини Вінниці / У «Вінницяміськтеплоенерго» повідомляють про 80%-у готовність до опалювального сезону

Попри виклики у Вінниці згідно з планом триває підготовка до опалювального сезону. Наразі на КП «Вінницяміськтеплоенерго» кажуть про 80%-у готовність.

«З 4 вересня розпочнеться заповнення теплоносієм внутрішньобудинкових систем теплопостачання житлових будинків», - зазначають у КП «Вінницяміськтеплоенерго».

Працівники підприємства разом з представниками управляючих компаній, житлово-експлуатуючих об`єднань, правлінь ОСББ розпочнуть виконання даних робіт відповідно до графіку.

«Звертаємось до споживачів: якщо ви розпочали чи плануєте розпочати в своїх квартирах ремонтні роботи пов’язані з системою опалення і їх виконання триватиме 4 вересня і довше, попередьте про це управляючу компанію, яка обслуговує ваш будинок задля уникнення аварійних ситуацій!», - попереджають у КП.

Щодо ремонтів, то силами бригад  «Вінницяміськтеплоенерго» вже замінено 2,285 км тепломереж у двотрубному прокладанні. Сьогодні вони виконують роботи з реконструкції тепломереж по вул. Гонти, вул. Д. Нечая та 1-му Київському провулку.

Аварійні мережі, які непридатні для використання, замінюють на нові попередньо ізольовані з низькою теплопровідністю, завдяки чому мінімізуються тепловтрати при транспортуванні теплової енергії від джерела виробництва до споживача.

Одночасно з реконструкціями мереж відбуваються ремонтні роботи в котельнях, ЦТП, ІТП, теплових камерах, проводяться обстеження будинків споживачів тощо. Наразі проведено:

  • ремонтно-профілактичні роботи на 39 котельнях з 48;
  • капітальний ремонт 1 котла;
  • планово-попереджувальні ремонти у 58 центральних теплових пунктах (ЦТП) з 59 та у 390 індивідуальних теплових пунктах (ІТП) з 429;
  • ремонтні роботи у 1103 теплових камерах з 1435;
  • гідравлічні випробування 174,6 км теплових мереж з загальної протяжності 175,3 км у двотрубному виконанні;
  • повірку приладів обліку теплової енергії, природного газу, електричної енергії та холодної води.

«Міжопалювальний період являється ключовим у підготовці теплового господарства до холодної пори року. Комплексне виконання всіх запланованих заходів і ретельна підготовка всього теплопостачального комплексу, надасть можливість надавати якісні послуги з постачання теплової енергії та гарячої води нашим споживачам», - зазначив генеральний директор КП «Вінницяміськтеплоенерго» Максим Білик.

Макс Мельник

17 серпня, 2023